Ποκετίνο : Επιστρέφει εκεί όπου τον λάτρεψαν
Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί από χθες το βράδυ ο Τόμας Τούχελ, καθώς η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε πως αποφάσισε να απαλλάξει το γερμανό προπονητή από τα καθήκοντά του.
Μπορεί να έγινε επίσημο χθες, ωστόσο η φήμη είχε κυκλοφορήσει την προηγούμενη εβδομάδα.
Μια φήμη που ήθελε τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο να παίρνει τη θέση του και να αναλαμβάνει τον πάγκο της Παρί, κάτι που αυτήν τη στιγμή μοιάζει σχεδόν σίγουρο.
Μπήκε από νωρίς στις καρδιές των φιλάθλων

Ο Ποκετίνο είναι έτοιμος να επιστρέψει στο Παρίσι, εκεί όπου κατάφερε να παίξει ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του.
Το 2001 ο Αργεντινός πήρε τη μεταγραφή με προορισμό τη γαλλική πρωτεύουσα από την Καταλονία και την Εσπανιόλ.
Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστευαν στη μεταγραφή, ωστόσο ο τότε 29χρονος Ποκετίνο κατάφερε να διαψεύσει τους πάντες.
Δε χρειάστηκε και πολύς χρόνος ώστε ο Αργεντινός να προσαρμοστεί στα δεδομένα, καταφέρνοντας να κερδίσει τις καρδιές των φιλάθλων της ομάδας.
Με τη θέλησή του αλλά και το πάθος του, κατάφερε να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με το σύλλογο, τον οποίον έχει δηλώσει επανειλημμένα πως λατρεύει.
«Ελπίζω μια μέρα να επιστρέψω στην ομάδα. Είναι ένα από τα όνειρά μου. Παρακολουθώ συνεχώς τα παιχνίδια της ομάδας και την έχω ακόμη στην καρδιά μου» είχε δηλώσει πριν από μερικά χρόνια ο Ποκετίνο.
Από το 2001 έως και το 2003 αγωνίστηκε 95 φορές, έχοντας και τέσσερα γκολ με τη φανέλα της ομάδας.
Αρχηγός αστέρων

Μπορεί επί των ημερών που αγωνιζόταν ο Ποκετίνο να μην κατέκτησε κάποια σημαντική διάκριση η Παρί, ωστόσο το ρόστερ είχε μπόλικο ταλέντο.
Ο Αργεντινός είχε αγωνιστεί έχοντας ως συμπαίκτες ποδοσφαιριστές όπως ο Ροναλντίνιο, ο Νικολάς Ανελκά, αλλά και ο νυν προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα.
Ποδοσφαιριστές με μεγάλες καριέρες, που είχαν ως αρχηγό τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο.
Ο Αργεντινός είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του αλλά και του τότε προπονητή του, παίρνοντας το περιβραχιόνιο μόλις στη 2η σεζόν στη γαλλική πρωτεύουσα.
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
- Γκολ και highlights από τις ρεβάνς του Europa League (vids)
- Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ έκλεισε την πόρτα της 10άδας στην Ελλάδα
- Νότιγχαμ απο «ατσάλι», νίκησε την Πόρτο και πέρασε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ (1-0, vid)
- ΑΕΚ – Βαγιεκάνο 3-1: Άγγιξε το «θαύμα», αλλά αποκλείστηκε η «Ένωση» (vid)
- Conference League: Επική πρόκριση της Στρασμπούρ (4-0), πέρασε εύκολα η Κρίσταλ Πάλας παρά την ήττα (2-1, vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442