Σχέδια για τη δημιουργία κήπου στo Queen Elizabeth Olympic Park προς τιμήν των θυμάτων της πανδημίας του κοροναϊού στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν.

Το μνημείο θα προσκαλεί του Λονδρέζους να στοχαστούν για την πανδημία, στην οποία χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους και η οποία «άλλαξε για πάντα την πρωτεύουσά μας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καν.

Ο κήπος, σύμφωνα με το ΑΠΕ θα αναπτύσσεται με επίκεντρο έναν δακτύλιο 33 ανθοφόρων δέντρων, ο οποίος θα αντιπροσωπεύει τις επιπτώσεις της COVID-19 στα 32 δημοτικά διαμερίσματα του Λονδίνου και το Σίτι.

«Αυτός ο προσβάσιμος από όλους κήπος θα είναι μια μόνιμη υπενθύμιση των ζωών που χάθηκαν, ένας φόρος τιμής σε κάθε έναν που εργάζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ένα σύμβολο του πώς οι Λονδρέζοι συσπειρώθηκαν για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο» τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Τα ανθοφόρα δέντρα επιλέχθηκαν ως επίκεντρο του κήπου καθώς η φετινή περίοδος ανθοφορίας συνέπεσε με την έναρξη του πρώτου εγκλεισμού στη Βρετανία.

Θα φυτευτούν οκτώ διαφορετικά είδη δέντρων ο μεγαλύτερος κύκλος, από 17 δέντρα, ενώ οι άλλοι, από εννιά και επτά, ενώ ήδη, ο λονδρέζος καλλιτέχνης Junior Phipps χαράσσει μονοπάτι και σχεδιάζει παγκάκια για αυτόν τον κήπο.

Οι πρώτοι μήνες του 2021 θα δουν την ολοκλήρωσή του στο Queen Elizabeth Olympic Park, το οποίο δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Επιπλέον, είναι στο Newsham, ένα από τα δημοτικά διαμερίσματα του Λονδίνου που δέχθηκαν βαρύτατο πλήγμα από την πανδημία.

Εκεί βρίσκεται και το NHS Nightingale Hospital – δημιουργήθηκε τον Απρίλιο μέσα στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL – το οποίο είναι μια από τις πολλές προσωρινές εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν σε όλον το κόσμο για την ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών εντατικής θεραπείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σχεδιάζεται από την ομάδα αρχιτεκτονικής τοπίου και ντιζάιν The Edible Bus Stop, το γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου Davies White και τον οργανισμό Rosetta Arts και η φύτευση θα γίνει σε συνεργασία με το National Trust του Ηνωμένου Βασιλείου.

Θα είναι το πρώτο βήμα μια ευρύτερης εκστρατείας του National Trust τα επόμενα λίγα χρόνια για να αποκτήσουν οι Βρετανοί μεγαλύτερη πρόσβαση στη φύση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr