Αλλαγές σε όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε lockdown, έφεραν οι νέες ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία από τις 21:00 το βράδυ, έως τις 05:00 το πρωί, «πλήττουν» και την σωματική άσκηση, η οποία απαγορεύεται για αυτές τις ώρες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς μετά τις 21:00 η έξοδος από το σπίτι θα επιτρέπεται μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (SMS με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικιδίου πλησίον της οικίας μας (SMS με κωδικό 6).

Διαβάστε επίσης: Σύγχυση με τη λειτουργία delivery και take away – Τι ισχύει τελικά

Διευκρινίσεις για τη σωματική άσκηση

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως τις ώρες που επιτρέπεται η σωματική άσκηση, δηλαδή από τις 05:00, έως τις 21:00 θα ισχύει η αποστολή SMS στο νούμερο 6.

Ωστόσο, αυτή δεν αφορά αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση.

Αυτή θα μπορεί να γίνεται σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών, ο λόγος που η κυβέρνηση προχώρησε στις εν λόγω αποφάσεις, επειδή παρατηρήθηκαν πολλά μηνύματα στο 13033 τις βραδινές ώρες και συγκεκριμένα για σωματική άσκηση.