Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαγόρευση κυκλοφορίας : Τι ισχύει τελικά με τη λειτουργία delivery και take away

Απαγόρευση κυκλοφορίας : Τι ισχύει τελικά με τη λειτουργία delivery και take away

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00 που επιβάλλεται από την ερχόμενη Παρασκευή θα προκαλέσει ντόμινο νέων παρεμβάσεων στην αγορά

Σύγχυση και αναστάτωση προκλήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την ανακοίνωση νέων αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κοροναϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 –με ελάχιστες εξαιρέσεις– καθώς και επιπλέον μέτρα για την τηλεργασία και την ατομική άσκηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος της αυστηροποίησης των μέτρων είναι η διαπίστωση της κυβέρνησης πως υπάρχουν περιττές μετακινήσεις που διευκολύνουν την μετάδοση του ιού.

Τι ισχύει για delivery και take away

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00 που επιβάλλεται από την ερχόμενη Παρασκευή θα προκαλέσει ντόμινο νέων παρεμβάσεων στην αγορά.

Μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας δημιουργήθηκε σύγχυση σχετικά με τη λειτουργία των take away και των delivery και τις πληροφορίες που ήθελαν να «βάζουν λουκέτο» από τις 20:30.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας στο in.gr, -οι οποίες επιβεβαιώθηκαν λίγη ώρα αργότερα με επίσημη ανακοίνωση– για τα take away θα ισχύει το προφανές. Ότι δηλαδή δεν θα μπορούν οι πολίτες να βγαίνουν αποκλειστικά για αγορά φαγητού μετά τις 21:00 και μέχρι τις 05:00 το πρωί, οπότε και θα ισχύουν τα νέα μέτρα.

Παρόλα αυτά, αν κάποιος βρίσκεται έξω εκείνες τις ώρες για τους λόγους που επιτρέπονται (υγεία, εργασία, έξοδο με κατοικίδιο), θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει φαγητό take away.

Σε ό,τι αφορά στο delivery, αναμένεται να συνεχίσουν να ισχύουν κανονικά οι παραδόσεις κατ’ οίκον, μέχρι οι επιχειρήσεις να κλείνουν αναλόγως του ωραρίου τους.

Μάλιστα, διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε, το βράδυ της Τετάρτης, και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

» Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024