Χυλοπιτάκι με ντοματίνια και κοτόπουλο
Ένα διαφορετικό γιουβέτσι για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 25΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (σε κομμάτια των 60 γρ.)
200 γρ. χυλοπιτάκι
200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
400 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
480 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο
½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το θυμάρι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το πλύνουμε, σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις «γυαλίσει», προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τον βασιλικό, πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, το χυλοπιτάκι και το κοτόπουλο. Μόλις πάρουν μία βράση, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 8-10 λεπτά (συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα ζωμό αν χρειαστεί).
- Πυρηνικά: Οι συμφωνίες ελέγχου διάδοσης όπλων οδεύουν προς τέλμα το 2026 – Αυξάνεται ο κίνδυνος κρίσης
- Δύο λέξεις που πρέπει να αποφύγετε στη λίστα με τους στόχους σας για το 2026
- «Κίτρινος πυρετός» στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Τα στατιστικά της «απόβασης» στο… «ελληνικό καλάθι»
- Νέο ξέσπασμα του Αντετοκούνμπο: «Είμαι εδώ, μην μου κάνεις αυτή την ερώτηση, είναι ασέβεια…» (vid)
- Κρήτη: Μεθυσμένος άνδρας έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε – Τη σορό του εντόπισαν πολίτες
- Πώς η κουλτούρα και τα social media γίνονται ο «Δούρειος Ίππος» της ακροδεξιάς

