Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 15΄, Ψήσιμο 25΄

ΥΛΙΚΑ (για 20-25 πιτάκια)

300 γρ. καθαρισμένα και ψιλοκομμένα ροδάκινα

2-4 κ.σ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη (ψιλή)

½ κ.γ. κανέλα

1/4- κ.γ. γαρίφαλο

1/4 κ.γ. ξύσμα λεμόνι

1 κ.γ. χυμό λεμόνι

½ λωβός βανίλιας

100 γρ. γλυκό ανθότυρο Κρήτης ή cream cheese

1 αβγό

20-25 στρογγυλά κομμάτια από φύλλο σφολιάτας διάμετρου 10 εκ.

2 κ.σ. παπαρουνόσπορος

Αχνη ζάχαρη και επιπλέον κανέλλα για το σερβίρισμα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ροδάκινα, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ανοίγουμε με ένα μαχαίρι τον λωβό της βανίλιας στα δύο κατά μήκος και αφαιρούμε τα σποράκια. Τα προσθέτουμε στα ροδάκινα, μαζί με το λωβό και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε για περίπου 15΄.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ και το βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά (3-4΄). Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη βανίλια, προσθέτουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.  Σε ένα μπολ, σπάμε ένα αβγό και το χτυπάμε με πιρούνι.

Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ανοίγουμε τα σφολιατάκια και τα αλείφουμε με το αβγό.

Στο κέντρο καθενός βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και κλείνουμε, σφραγίζοντας με τα δοντάκια ενός πιρουνιού.

Τοποθετούμε τα πιτάκια με απόσταση μεταξύ τους στο ταψί. Αλείφουμε με αβγό. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε για 20΄. Βγάζουμε από τον φούρνο, κι όταν κρυώσουν ελαφρά πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο