Πράσινη σαλάτα με ψητό μπάτζο
Το πικάντικο τυρί συνδυάζεται υπέροχα με την σος από φρέσκα σύκα και την γλύκα του παστελιού
Προετοιμασία 10’
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
120 γρ. μπάτζος σε φέτες (ο μπάτζος είναι ΠΟΠ τυρί της Δυτικής Μακεδονίας. Εχει χαμηλά λιπαρά, αλλά είναι αρκετά πικάντικο και αλμυρό). Μπορούμε αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσουμε φέτα
160 γρ. ανάμεικτα φύλλα σαλάτας (της αρεσκείας μας)
1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμάρι
60 γρ. λεπτά, τραγανά παστέλια σπασμένα σε μικρά κομμάτια
3 σύκα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
Για τη σος
2 σύκα καθαρισμένα
50 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. μπαλσάμικο
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σος: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή μούλτι και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τον μπάτζο ή τη φέτα για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα φύλλα της σαλάτας με το θυμάρι και τα μισά παστέλια. Προσθέτουμε λίγη από τη σος και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα κομμένα σύκα στη βάση μιας σαλατιέρας και αδειάζουμε από πάνω τη σαλάτα που είναι στο μπολ. Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα παστέλια, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του μπάτζου ή της φέτας και περιχύνουμε με τη σος.
- Μήπως ο Τραμπ είναι… ανισόρροπος; – Μια αναδρομή στην ασυνήθιστη συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου το 2025
- Συνάντηση με έναν ασυνόδευτο ή αδέσποτο σκύλο – Πώς πρέπει να κινηθούμε
- Γιατί ένα ξέσπασμα βωμολοχίας μπορεί να σας κάνει καλό
- Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Λάππα – Ένας νεκρός και δύο ακόμη σοβαρά τραυματίες
- Κρασί επιδορπίου: Η επιστροφή του στο τραπέζι – Η νέα μόδα
- ESPN Brazil: «Ο Τετέ ανακοινώνεται τις επόμενες ώρες στην Γκρέμιο»



