Φακές σαλάτα με ντοματίνια και αβοκάντο
Ενας εναλλακτικός τρόπος για να απολαύσουμε τα δημοφιλή όσπρια.
Spotlight
-
Συνέταιροι με το κράτος - Σε φόρους και εισφορές το 37,5% του μισθού
-
Άρχοντας των κρίκων: Ο Λευτέρης Πετρούνιας δείχνει τα επτά δαχτυλίδια του (vid)
-
Πώς νιώθουν οι Έλληνες για την επταετία της χούντας; - Ποιοι τη θεωρούν «λαμπρή περίοδο» της ιστορίας;
-
Οι καταλήψεις πανεπιστημίων των ΗΠΑ υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα σαρώνουν την χώρα
Προετοιμασία 10’ Μαγείρεμα 45΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
250 γρ. φακές
½ κ.γ. σκόνη κάρι
½ κ.γ. κύμινο
1 αβοκάντο σε κυβάκια
1 αγγούρι σε κυβάκια
20 ντοματίνια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κούπες ζεστό σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο
αλάτι & πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε κατσαρόλα σιγοβράζουμε σκεπασμένες τις φακές με το ζωμό λαχανικών, το κάρι και το κύμινο για 45 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ακόμα ζωμό λαχανικών. Απομακρύνουμε την περίσσεια υγρών σουρώνοντας καλά τις φακές. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις