Η αποθεραπεία του Ρότζερ Φέντερερ εξελίσσεται ιδανικά και ο ελβετός τενίστας, δίνει ραντεβού στους φίλους του αθλήματος για τον ερχόμενο Ιανουάριο και το Australian Open.
Μιλώντας στην εβδομαδιαία έκδοση του Schweizer Illustrierte, ο κορυφαίος πρωταθλητής εξηγεί ότι πλέον δεν πονά στο χειρουργημένο δεξί του γόνατο και πως θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, όταν θα είναι απολύτως έτοιμος.
«Είμαι στο σωστό δρόμο» σχολίασε χαρακτηριστικά ο 39χρονος Φέντερερ και πρόσθεσε:
«Επιστρέφω σταδιακά, αλλά θα αφιερώσω χρόνο και δε θέλω να ασκήσω πίεση στον εαυτό μου. Δε θα συμμετάσχω σε τουρνουά έως ότου να είμαι 100% ικανός. Προς το παρόν φαίνεται ότι μπορώ να επιστρέψω στο Australian Open τον Ιανουάριο. Ακόμη δεν μπορώ να προπονηθώ κανονικά με την ρακέτα. Δε γίνεται για περισσότερες από δύο ώρες ημερησίως. Όμως, εργάζομαι για την αντοχή και τη δύναμή μου, χωρίς να αισθάνομαι πόνους».
Όσον αφορά την απoχώρησή του από τα κορτ, ο Φέντερερ δε δείχνει έτοιμος να «κρεμάσει τη ρακέτα του»:
«Είναι κάτι που σκέπτομαι εδώ και περίπου πέντε χρόνια. Όμως, όσο διασκεδάζω και είναι καλό για όλους μας, θα συνεχίζω».
Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Eurocup Women θέλουν να κάνουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Αθηναϊκός, το απόγευμα της Πέμπτης.
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη προ ημερών στη Φινλανδία, όταν έφηβος έβαλε φωτιά στο γήπεδο της ιστορικής Χάκα, μετά τον υποβιβασμό της – Κάηκε ολοσχερώς μία από τις εξέδρες.
Αμερικανικά ρεπορτάζ ανέφεραν προ ημερών ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στους συμπαίκτες του για τις φήμες περί αποχώρησής του, ωστόσο ο Κάιλ Κούζμα διέψευσε πως κάτι τέτοιο συνέβη.
Παρά τις σπουδαίες εμφανίσεις των Ντόντσιτς και Τζέιμς, οι Σαν Αντόνιο Σπερς νίκησαν τους Λος Άντζελες Λέικερς με 132-119 και πέρασαν στον ημιτελικό του NBA Cup όπου θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που ισοφάρισαν ένα ιστορικό ρεκόρ.