ΚΚΕ : Να υλοποιηθούν άμεσα οι ποινές για να πάνε φυλακή οι χρυσαυγίτες
«Στο πλαίσιο μιας συνολικά θετικής απόφασης για την ποινική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο δεν ήταν οι ανώτατες δυνατές και αυτές που αναλογούν στη βαρύτητα των εγκλημάτων τους» τονίζει το ΚΚΕ
«Στο πλαίσιο μιας συνολικά θετικής απόφασης για την ποινική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο δεν ήταν οι ανώτατες δυνατές και αυτές που αναλογούν στη βαρύτητα των εγκλημάτων τους» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την ανακοίνωση των ποινών από το δικαστήριο.
Οι ποινές δεν αντιστοιχούν στη βαρύτητα των εγκλημάτων
Όπως επισημαίνει για το ύψος των ποινών «σε αυτό έπαιξε ρόλο και η αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, που συμπαρέσυρε προς τα κάτω τις ποινές» και το σχόλιο του ΚΚΕ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, αυτές οι ποινές πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα για να βρεθούν οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:
Οι ναζί στη φυλακή άμεσα
«Στο πλαίσιο μιας συνολικά θετικής απόφασης για την ποινική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο δεν ήταν οι ανώτατες δυνατές και αυτές που αναλογούν στη βαρύτητα των εγκλημάτων τους. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, που συμπαρέσυρε προς τα κάτω τις ποινές.
Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι ποινές πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα για να βρεθούν οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή».
Σχόλιο του Γρ. Τύπου του #ΚΚΕ για τις ποινές για τους καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής
📌Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι ποινές πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα για να βρεθούν οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή.https://t.co/trmMTtgVix#οι_ναζι_στη_φυλακη #GoldenDawnTrial— Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (@gt_kke) October 14, 2020
- Ιράν: «Ενθαρρυντικά μηνύματα» από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις βλέπει ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Η Κίνα αξιολογεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και καλεί τις ΗΠΑ να άρουν τους «μονομερείς» δασμούς
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Αλβανία: Η άνοδος και η πτώση της Air Albania – Η σιωπηλή μονομαχία με την Turkish Airlines
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)






























![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442