Ντακάκια με νεκταρίνια, δυόσμο και γλυκιά μυζήθρα
Όταν ο ντάκος παρασκευάζεται με μπόλικη φαντασία και παίζει με γλυκιές και αλμυρές γεύσεις.
Προετοιμασία 5΄
ΥΛΙΚΑ (για 4-8 μερίδες)
8 παξιμαδάκια χαρουπιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για τα παξιμάδια και το σερβίρισμα
3 ώριμα νεκταρίνια, τριμμένα, με τα ζουμιά τους
1 κ.σ. κίτρινη πιπεριά, σε μικρούς κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
200 γρ. γλυκιά μυζήθρα Κρήτης
1 κ.σ. κάππαρη
Ανθός αλατιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βρέχουμε τα παξιμαδάκια με λίγο νερό και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλάδο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα νεκταρίνια με το ζουμί τους, την πιπεριά, το μισό κρεμμυδάκι, τον δυόσμο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι.
Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα παξιμάδια και περιχύνουμε με το ζουμί του. Μοιράζουμε το τυρί και την κάππαρη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Διακοσμούμε με το υπόλοιπο κρεμμυδάκι.
- NBA: Πιθανή «μετακόμιση» στη Euroleague βλέπουν οι Αμερικανοί για το Νο2 στο draft του 2020
- Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη – Οι καύσωνες και οι πλημμύρες που σημάδεψαν το 2025
- Ευρώ: H Βουλγαρία στο κατώφλι του ενιαίου νομίσματος
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Φτάνει! Η υπομονή είναι αρετή»
- Η AfD ετοιμάζεται να αλλάξει τη Γερμανία
- Απαγορεύσεις, AI slop και chatbots που δοξάζουν τον Χίτλερ: Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στα social media φέτος
