Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λάιεν: Συζητήσαμε με Μέρκελ και Μητσοτάκη για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Λάιεν: Συζητήσαμε με Μέρκελ και Μητσοτάκη για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

«Συζητήσαμε με την Άγγελα Μέρκελ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση στη Λέσβο» δήλωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, σημειώνοντας ότι «διερευνήσαμε περαιτέρω συνεργασία της ΕΕ και της Ελλάδας για πιθανό πιλοτικό έργο σχετικά με κέντρο υποδοχής και ασύλου στη Λέσβο».

Την κατάσταση στη Λέσβο και την περαιτέρω συνεργασία της ΕΕ και της Ελλάδας αναφορικά με την δημιουργία του νέου Κέντρου Υποδοχής και Ασύλου στη Λέσβο συζήτησαν η πρόεδρος της Κομισιόν με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη Γερμανίδα καγκελάριο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Ειδικότερα σημειώνει:

Πιλοτικό έργο

«Kαλή διμερής επαφή με την καγκελάριο Μέρκελ, που έχει την τρέχουσα Προεδρία του Συμβουλίου. Στη συνέχεια συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης (με τον οποίο συζητήσαμε) την κατάσταση στη Λέσβο και τα πρόσφατα επιτεύγματα των ελληνικών αρχών. Διερευνήσαμε περαιτέρω συνεργασία της ΕΕ και της Ελλάδας για πιθανό πιλοτικό έργο σχετικά με κέντρο υποδοχής και ασύλου στη Λέσβο».

Επιχειρησιακή συνεργασία

Συζητήσαμε τους τρόπους επιχειρησιακής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη νέα μόνιμη δομή που θα δημιουργηθεί στη Λέσβο έγραψε στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την Άγκελα Μέρκελ και την πρόεδρο της Κομισιόν.

Βίντεο από το Καρά Τεπέ

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός παρουσίασε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης βίντεο από τη δομή που στήθηκε μέσα σε λίγες μέρες στο Καρά Τεπέ, αντιπαραβάλλοντάς την με την κατάσταση που παρέλαβε στη Μόρια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024