Χρυσοχοΐδης: Κανένας πρόσφυγας δεν θα φύγει από τη Λέσβο αν δεν περάσει από το Καρά Τεπέ
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης αν θα μπουν ή όχι οι αιτούντες άσυλο στο camp και είπε πως αυτή τη στιγμή γίνεται διανομή φυλλαδίων στη γλώσσα τους
Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει κανείς μετανάστης και πρόσφυγας από το νησί της Λέσβου, αν δεν περάσει από τη νέα δομή στο Καρά Τεπέ και δεν ακολουθήσει τις διαδικασίες νομιμοποίησής του, διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, πρόσθεσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης αν θα μπουν ή όχι οι αιτούντες άσυλο στο camp και είπε πως αυτή τη στιγμή γίνεται διανομή φυλλαδίων στη γλώσσα τους.
Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση να μην μπουν στο camp, δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορεί κανείς έξω χωρίς να έχει τα νόμιμα έγγραφα, θα συμμορφωθούν όλοι γιατί έτσι ορίζει ο ευρωπαϊκός και ο ελληνικός νόμος τόνισε ο υπουργός ο οποίος βρίσκεται στη Λέσβο.
Θα φύγουν 2.000 πρόσφυγες τις επόμενες ημέρες
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, τους τελευταίους μήνες οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο έχουν μειωθεί από 23.000 σε 12.000. Ακόμη 2.000 άτομα θα φύγουν τις επόμενες ημέρες, σχεδιάζεται μέχρι τα Χριστούγεννα να φύγουν οι μισοί και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα. Επειδή δεν υπάρχουν πλέον ροές καθώς φυλάσσονται και τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα, θα μείνουν ελάχιστοι στο νησί είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
- Χρυσές Σφαίρες: «One Battle After Another», «Hamnet» και «Adolescence» οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
- Ισραήλ: Υπέγραψε συμφωνία ασφαλείας με τη Γερμανία – Στο στόχαστρο Ιράν, Χαμάς, Χεζμπολάχ, Χούθι
- Ρεάλ Μαδρίτης: Στόχος τα 300 εκατ. ευρώ από τη φανέλα
- Κρήτη: Απολογείται σήμερα ο 54χρονος πατέρας που κατηγορείται ότι βίαζε τις κόρες του
- Δίκη υποκλοπών: Τα e-mails που «καίνε» τον Σωτήρη Ντάλα για τη συνεργασία της Krikel με τους ισραηλινούς της Elbit Systems
- Η Σαβίνα Γιαννάτου και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης συναντιούνται στο Theatre Of the No
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Συννεφιασμένη» η επέτειος των 10 χρόνων αρχηγίας του στη ΝΔ, παρά τις θριαμβολογίες
- Η αντιπολιτική δεν μπορεί να είναι η απάντηση – γιατί τότε απλώς θα έχουμε Μητσοτάκη για πάντα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442