Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του ΣΠΑ και κατέκτησε την pole position. Δεύτερος ο Μπότας, τρίτος ο Φερστάπεν.
Ασταμάτητος είναι ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes έκανε τον ταχύτερο γύρο στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του ΣΠΑ και κατέκτησε άνετα την pole position. Δεύτερος ο Μπότας, τρίτος ο Φερστάπεν.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βρετανός κατέκτησε την πρώτη θέση, έχοντας μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον Μπότας, κάνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ γύρου στο Σπα. Οι δύο Mercedes, αλλά και ο Μαξ Φερστάπεν, που τερμάτισε στην τρίτη θέση, θα ξεκινήσουν τον αγώνα με τα μεσαία ελαστικά καθώς τα χρησιμοποίησαν στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών.
Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Ρικιάρντο, ενώ τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Αλμπον, Οκόν, Σάινθ, Πέρεθ, Στρολ και Νόρις. Τραγωδία για μια ακόμα φορά οι Ferrari, με τον Λεκλέρ να τερματίζει στην 13η θέση και τον Σεμπάστιαν Φέτελ μια θέση πίσω του.
Οι τραγικές εμφανίσεις των δύο Ferrari οφείλονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τη μεγάλη μάχη που κάνουν για να φέρουν τα ελαστικά τους στην θερμοκρασία σωστής λειτουργίας.
Τις Παρασκευές 20, 27 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, αλλά και τα Σάββατα 14, 21, 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Βίκυ Καρατζόγλο δίνουν «Ραντεβού στο Άλσος».
Αποκαλύψεις για τις προτάσεις που δέχθηκε Γιούργκεν Κλοπ από τον ατζέντη και έμπιστο σύμβουλό του, Μαρκ Κόζικε, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει ως προπονητής
Ο Ατρόμητος προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, όμως ο Πανσερραϊκός που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 63′ ισοφάρισε αμφότερες κι έτσι πήρε μια παλικαρίσια ισοπαλία 2-2, μέσα στο Περιστέρι, στο παιχνίδι που έκλεισε την 21 αγωνιστική.