Σύνοδος Κορυφής : «Ο Μακρόν χτύπησε το τραπέζι με τη γροθιά του» – Απίστευτες σκηνές
Αποκαλυπτικές του κλίματος που επικρατεί στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών είναι οι πληροφορίες που φέρουν τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν «να χτυπά το τραπέζι με τη γροθιά του» και, μεταξύ άλλων, να χαρακτηρίζει «κακή τη συμπεριφορά του αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.
Αποκαλυπτικές του κλίματος που επικρατεί στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών είναι οι πληροφορίες που φέρουν τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν «να χτυπά το τραπέζι με τη γροθιά του» και, μεταξύ άλλων, να χαρακτηρίζει «κακή τη συμπεριφορά του αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.
«Πολύ δύσκολες»
«Οι διαπραγματεύσεις παραμένουν πολύ δύσκολες», σύμφωνα με διπλωμάτη που συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, στην οποία συζητείται το Ταμείο Ανάκαμψης.
«Οι σκληροί (φειδωλοί) επιμένουν. Ο Κουρτς δεν ακούει», ανέφερε διπλωμάτης, σύμφωνα με το politico, το οποίο προσθέτει ότι ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «χτύπησε το τραπέζι με τη γροθιά του».
Ο γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν. Η Σουηδία ανήκει στο μπλοκ των «φειδωλών» μαζί με τις Αυστρία, Δανία και Ολλανδία.
Προκάλεσε το γέλιο
Νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με το politico, ο Μακρόν προκάλεσε το γέλιο στους παρευρισκόμενους, μαζί και της Ανγκελα Μέρκελ όταν είπε: «μπορεί να με πάρετε για μουρλό με τις επιχορηγήσεις μου, εντάξει, αλλά ακόμη και η Ανγκελα είναι μαζί μου».
Και όταν κάποια στιγμή ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, εγκατέλειψε την Ολομέλεια για τηλεφώνημα, ο Μακρόν καυτηρίασε: «Βλέπετε; Δεν νοιάζεται. Δεν ακούει τους άλλους, έχει κακή συμπεριφορά. Ασχολείται με τον Τύπο και μέχρι εκεί».
Η άσχημη… κατάληξη
Ο Μακρόν, χρησιμοποιώντας γλαφυρή γλώσσα, παραλλήλισε τον τρόπο συμπεριφοράς των «φειδωλών» με εκείνον των Βρετανών στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον, τονίζοντας ότι ήταν το είδος της συμπεριφοράς που κατέληξε άσχημα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας