Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε η Μπαρτσελόνα στο αίτημα του Ουσμάν Ντεμπελέ να συνεχίσει την αποθεραπεία του στο Κατάρ, ζητώντας από τον διεθνή Γάλλο επιθετικό να παραμείνει στη Βαρκελώνη.
Ο Ντεμπελέ υποβλήθηκε προ τριμήνου σε επέμβαση αποκατάστασης της ζημιάς στο δικέφαλο μηριαίο μυ, σε κλινική της Βαρκελώνης που είναι εξειδικευμένη σε τέτοιους τραυματισμούς, έπειτα από την υποτροπή που υπέστη στην προπόνηση της 11ης Φεβρουαρίου.
Όλο αυτό το διάστημα ο Γάλλος ακολούθησε ειδικά προγράμματα αποκατάστασης, προκειμένου να αφήσει πίσω του το πρόβλημα και να μπορέσει να επανενταχθεί ως τα τέλη Αυγούστου σε φουλ προπονητικούς ρυθμούς.
Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε να πάει (και) στο Κατάρ, προκειμένου να αναλάβουν το τελικό στάδιο της αποκατάστασής του οι γιατροί που είχαν θεραπεύσει και τον προηγούμενο τραυματισμό του στο δικέφαλο, όμως η διοίκηση της Μπαρτσελόνα ήταν απόλυτα αρνητική και τόνισε στο Γάλλο πως θα πρέπει να μείνει στην Ισπανία, ακολουθώντας τις οδηγίες της ιατρικής ομάδας των «μπλαουγκράνα».
Γεγονός που δεν δέχθηκε με μεγάλη… ικανοποίηση ο Ντεμπελέ, ο οποίος είχε παρουσιάσει τάσεις… φυγής από τη «Μπάρτσα» τον περασμένο Γενάρη.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενημέρωσε για τα νεότερα σχετικά με την αποθεραπεία του Μόντε Μόρις, εκφράζοντας αισιοδοξία του ότι θα επιστρέψει νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Τι είπε για Φαλ, ΜακΚίσικ.
Η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης στην Καρδίτσα και με κορυφαίο τον Φρανκ Μπάρτλεϊ που πέτυχε 30 πόντους, επικράτησε τελικά με 79-71.
Η Εθνική μας ομάδα διέλυσε με 20-8 την Τουρκία και συνέχισε νικηφόρα την πορεία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μπαίνοντας με το δεξί και στον Β’ όμιλο της διοργάνωσης
Ο Πανιώνιος πέρασε από την έδρα του Προμηθέα επικρατώντας με 91-87 και σημείωσε τη δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα παίρνοντας τεράστια βαθμολογική ανάσα.