Γίγαντες σαλάτα με μανούρι
Μια εξαίσια σαλάτα που σερβίρεται με δυο dressing (βασιλικού και πελτέ ντομάτας)
Προετοιμασία 15′ Μαγείρεμα 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
300 γρ. γίγαντες
3-4 κ.σ. ελιές θρούμπες
120 γρ. μανούρι, κομμένο σε ακανόνιστα κομματάκια
Αλάτι-πιπέρι
Dressing 1
10 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου
40 ml ελαιόλαδο
2-3 μέτριες σκελίδες σκόρδου
1 μέτριο λεμόνι, τον χυμό
Dressing 2
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
40 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. θυμαρίσιο μέλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Το επόμενο πρωί τους σουρώνουμε και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό. Φέρνουμε σε βράση και σουρώνουμε αμέσως. Τους ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα και ξαναγεμίζουμε με κρύο νερό. Αλατίζουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τους στραγγίζουμε καλά και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Dressing 1
Βάζουμε στο μπλέντερ τον βασιλικό με το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού. Χτυπάμε να πολτοποιηθεί καλά.
Dressing 2
Αντίστοιχα βάζουμε τον πελτέ τομάτας με το λάδι, αλατοπίπερο και το μέλι. Πολτοποιούμε.
Ανακατεύουμε τους γίγαντες με τις ελιές και τους σερβίρουμε σε πιατέλα. Τους περιχύνουμε πρώτα με τη μία σάλτσα και στη συνέχεια με τη δεύτερη. Από πάνω πασπαλίζουμε με το μανούρι.
- Η «αρχόντισσα με το ανεστραμμένο διάδημα» αποκαλύπτεται στη Βοιωτία και φωτίζει τα μυστικά του 7ου αιώνα π.Χ.
- Κρήτη: Σοβαρά τραυματισμένος ο 40χρονος ορειβάτης στο φαράγγι του Αμπά – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης
- Οι Μαϊάμι Χιτ στο «κόλπο» για τον Αντετοκούνμπο
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην έναρξη των εργασιών αποξήλωσης του δικτύου τρόλεϊ στον Πειραιά
- Μετά τις μπαταρίες λιθίου, το γραφένιο – Νέες λύσεις για αποθήκευση ενέργειας
- Νέες αιματηρές συγκρούσεις δοκιμάζουν την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα σε Ταϊλάνδη και Καμπότζη
