Γίγαντες σαλάτα με μανούρι
Μια εξαίσια σαλάτα που σερβίρεται με δυο dressing (βασιλικού και πελτέ ντομάτας)
Προετοιμασία 15′ Μαγείρεμα 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
300 γρ. γίγαντες
3-4 κ.σ. ελιές θρούμπες
120 γρ. μανούρι, κομμένο σε ακανόνιστα κομματάκια
Αλάτι-πιπέρι
Dressing 1
10 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου
40 ml ελαιόλαδο
2-3 μέτριες σκελίδες σκόρδου
1 μέτριο λεμόνι, τον χυμό
Dressing 2
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
40 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. θυμαρίσιο μέλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Το επόμενο πρωί τους σουρώνουμε και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό. Φέρνουμε σε βράση και σουρώνουμε αμέσως. Τους ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα και ξαναγεμίζουμε με κρύο νερό. Αλατίζουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τους στραγγίζουμε καλά και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Dressing 1
Βάζουμε στο μπλέντερ τον βασιλικό με το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού. Χτυπάμε να πολτοποιηθεί καλά.
Dressing 2
Αντίστοιχα βάζουμε τον πελτέ τομάτας με το λάδι, αλατοπίπερο και το μέλι. Πολτοποιούμε.
Ανακατεύουμε τους γίγαντες με τις ελιές και τους σερβίρουμε σε πιατέλα. Τους περιχύνουμε πρώτα με τη μία σάλτσα και στη συνέχεια με τη δεύτερη. Από πάνω πασπαλίζουμε με το μανούρι.
- Το in στο μπλόκο της Νίκαιας: Ξεκάθαροι οι αγρότες απέναντι στις διασπαστικές κινήσεις που «αγκάλιασε» το Μαξίμου
- Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες – «Μη ασφαλές περιβάλλον διαλόγου» καταγγέλλει η Χαριλάου Τρικούπη
- Ο ειδικός όρος του Μέσι με την ‘Ιντερ Μαϊάμι και το διπλό σενάριο για Μπαρτσελόνα
- LIVE: Aταλάντα – Ίντερ
- Sentimental Value – Μια κομψή, ψυχρή ταινία για όσους «φτιάχνουν ταινίες»
- Σπουδαία διάκριση για τη Φωτεινή Τριχά: Αναδείχτηκε κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2025
