Κοροναϊός – Νορβήγια : Εξαπλασιάστηκε σε επίπεδο ρεκόρ του 14,7% η ανεργία τον Μάρτιο
«Έχουμε δει μια δραστική επιδείνωση στην αγορά εργασίας»
Το ποσοστό της ανεργίας στην Νορβηγία εξαπλασιάστηκε τον Μάρτιο στο 14,7%, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία εργασίας και πρόνοιας (NAV), το οποίο αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα καθώς η οικονομία ‘τράβηξε χειρόφρενο’ στο πλαίσιο των προσπαθειών να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κοροναϊού.
Αποφάσεις κυβέρνησης
Πριν από τρεις εβδομάδες, η νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κλείνουν εκτάκτως πολλές δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων και των παιδικών σταθμών, οδηγώντας την οικονομία σε καθοδική περιδίνηση και προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις.
Αν και πολλές θέσεις εργασίας καταχωρούνται ως προσωρινές, όπως στα εστιατόρια και τις αεροπορικές εταιρίες, που αναμένεται να επαναφέρουν τους υπαλλήλους τους όταν αρθούν εν τέλει τα μέτρα περιορισμού, οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι πολλές επιχειρήσεις μπορεί να πασχίσουν για να ανακάμψουν.
Η Νορβηγία, κορυφαία χώρα παραγωγής πετρελαίου και αερίου, πλήττεται επίσης από το κραχ στην τιμή του αργού, του βασικού εξαγώγιμου προϊόντος της, ενώ ο συγκεκριμένος κλάδος έχει επίσης ανακοινώσει απολύσεις.
«Έχουμε δει μια δραστική επιδείνωση στην αγορά εργασίας», ανέφερε η επικεφαλής της NAV Σίγκρουν Βάαγκενγκ σε ανακοίνωση.
«Ενώ κάποιες ομάδες επηρεάζονται περισσότερο από άλλες, βλέπουμε αντίκτυπο σε όλους τους κλάδους και ως αποτέλεσμα το σύνολο της νορβηγικής οικονομίας πλήττεται σκληρά», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
- Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας – Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί
- Πρωτοχρονιά: Ευφάνταστα, παράξενα, αστεία – Τα πιο ξεχωριστά έθιμα ανά τον κόσμο
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πέθανε η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Εμείς φάγαμε λάσπη στην τηλεόραση, 3 γυναίκες τράβηξαν τα πάνδεινα στο δικαστήριο»
- Ivan Greko: «Δεν έχει βραχιολάκι» λέει ο δικηγόρος του τράπερ μετά τη σύλληψή του





