Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», «Νίκησε την γκρίνια» & Startupper την Κυριακή με ΤΟ ΒΗΜΑ

«Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», «Νίκησε την γκρίνια» & Startupper την Κυριακή με ΤΟ ΒΗΜΑ

Οι προσφορές που θα συνοδεύουν το Βήμα

«Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», «Νίκησε την γκρίνια» & Startupper την Κυριακή με ΤΟ ΒΗΜΑ

Σύγχρονη Ιστορία

Για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα

Γεγονότα και πρόσωπα που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα

Με την υπογραφή κορυφαίων ξένων ιστορικών και ακαδημαϊκών

Φωτογραφικό υλικό
Χρονολόγιο
Βιβλιογραφία
Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Η γνώση του παρελθόντος συνιστά κρίσιμο εφόδιο για ένα αβέβαιο μέλλον

Η νέα προσφορά του «Βήματος» καλεί τους αναγνώστες να σκύψουν στη σημασία της σύγχρονης ιστορίας. Και συγκεκριμένα, σε γεγονότα και πρόσωπα που έχουν ορίσει τον 20ό αιώνα.

Γιατί η γνώση του παρελθόντος συνιστά κρίσιμο εφόδιο για ένα αβέβαιο μέλλον. Ο 20ός αιώνας υπήρξε η εποχή των ακραίων πολέμων και των εφαρμοσμένων ιδεολογιών. Μια χρονική περίοδος γεμάτη με συγκρούσεις τόσο τοπικές όσο και διεθνείς, επαναστάσεις, κοινωνικές αλλαγές και απίστευτες τεχνολογικές εξελίξεις. Είναι η εποχή των ολοκληρωτισμών και των εφαρμοσμένων ιδεολογιών στην πολιτική, αλλά και της εξαιρετικής επιστημονικής προόδου και των μεγάλων πολιτισμικών αλλαγών.

Αυτή την Κυριακή:

«Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος – Από τον κεραυνοβόλο πόλεμο στον ολοκληρωτικό πόλεμο»

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι η άμεση συνέπεια της έκβασης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή η καταστροφική σύγκρουση της σύγχρονης εποχής προξένησε τεράστιες ανθρώπινες και υλικές ζημιές, ενέπλεξε πολίτες και στρατιωτικούς σε πρωτοφανή βαθμό, κλόνισε οικονομίες και κοινωνίες, αποκάλυψε την εκπληκτική εξέλιξη της τεχνολογίας στην υπηρεσία της ολέθριας βούλησης των εμπόλεμων κρατών, καθώς και τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα του σύγχρονου πολέμου, ακόμα και στη μεταχείριση των ηττημένων, οι οποίοι παραδόθηκαν –ως όρισαν οι νικητές– άνευ όρων.

Τις επόμενες εβδομάδες:

«Ο Μουσολίνι και ο φασισμός – Η άνοδος στην εξουσία, το καθεστώς, το πολιτικό κληροδότημα»

Το βιβλίο μας μεταφέρει στην 29η Οκτωβρίου 1922, τότε που, ενόσω οι φασιστικές δυνάμεις παρήλαυναν στους δρόμους της Ρώμης, ο ιταλός βασιλιάς Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ΄ εμπιστεύτηκε τον Μπενίτο Μουσολίνι ώστε ο τελευταίος να σχηματίσει νέα κυβέρνηση στη χώρα. Αποδείχθηκε ότι, από την κρίση και το τέλος μιας εύθραυστης δημοκρατίας μέχρι τις αρχές του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, η μετάβαση ήταν σύντομη και απότομη, ενώ η κλιμάκωση της βίας συνεχής και φρικιαστική. Ο φασισμός, με τις διάφορες εκφάνσεις και αναβιώσεις του, δεν μας εγκατέλειψε ποτέ.

«Ο Χίτλερ και ο ναζισμός – Το ολοκληρωτικό κράτος, η μανία του πολέμου, η παρακμή».

Η νομιμοποιημένη κυριαρχία του Αδόλφου Χίτλερ και του Εθνικοσοσιαλισμού έχει τις απαρχές της στις 30 Ιανουαρίου του 1933, όταν ο τότε γερμανός πρόεδρος, ο γηραιός πρώσος στρατάρχης Πάουλ φον Χίντενμπουργκ, παρέδωσε τα ηνία της καγκελαρίας σε αυτόν που αργότερα ως «Φύρερ» θα αιματοκυλούσε τον κόσμο. Εδώ πια αναδεικνύεται σε όλο το τερατώδες εύρος του το ολοκληρωτικό κράτος, η δικτατορική ουσία του, η μολυσματική ιδεολογία του και τα απάνθρωπα μέσα του που οδήγησαν στην κτηνωδία του Ολοκαυτώματος. O ναζισμός είναι το μαύρο απόθεμα της Ιστορίας και, δυστυχώς, εξακολουθεί να μας επηρεάζει με τις απρόβλεπτες εκβλαστήσεις του στο δικό μας σύνθετο παρόν.

Μαζί

Νίκησε την γκρίνια

Ενας πρακτικός οδηγός δράσης 21 ημερών για να βρείτε την ηρεμία σας, να διατηρείτε την ψυχραιμία σας και κυρίως να ζείτε τη ζωή σας χωρίς γκρίνια.

-Ενα καινοτόμο και δοκιμασμένο πρόγραμμα.
-Παραδείγματα στα οποία θα αναγνωρίσετε κάτι από τον εαυτό σας.
-Απλές και αποτελεσματικές ασκήσεις για να διευκολύνουν την πορεία σας.
-Σχήματα και εικόνες για να κατανοήσετε τα βασικά σημεία του βιβλίου.

Η γκρίνια είναι µια στάση ζωής, µια συνήθεια του µυαλού και όλοι μπορεί κάποια στιγµή να πιαστούμε στα τροµακτικά γρανάζια της. Κι αν δεν προσέξουµε, η γκρίνια µπορεί να γίνει µέρος της καθηµερινής µας λειτουργίας.

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να την καταπολεμήσουμε; Μα φυσικά – αρκεί η προσπάθειά μας να είναι συστηματική και να κινείται σε όλα τα επίπεδα: σκέψεις, συναισθήματα, συμπεριφορές, συνήθειες…

Το «Νίκησε την γκρίνια» είναι ένας πρωτοποριακός οδηγός δράσης 21 ημερών που απευθύνεται σε όλους εσάς που δεν θέλετε να περάσετε δεκαπέντε χρόνια σε ένα ντιβάνι ψυχοθεραπείας, το οποίο µάλιστα µια µέρα θα εγκαταλείψετε γκρινιάζοντας για τον ψυχοθεραπευτή σας! Είναι οργανωμένος με μοναδικό τρόπο και χαρακτηρίζεται από κάτι το αναντικατάστατο: τη βιωµατική εµπειρία. Η συγγραφέας γνωρίζει πολύ καλά το θέµα της, αφού και η ίδια ξεπέρασε το πρόβληµα της γκρίνιας…

Η μέθοδος και οι ασκήσεις που προτείνει είναι απλές, πρακτικές και εύκολες στην εφαρμογή τους. Θα σας βοηθήσουν να βρείτε την ηρεμία σας, να διατηρείτε την ψυχραιμία σας και κυρίως να ζείτε τη ζωή σας χωρίς γκρίνια.

Ακόμη

Startupper

Γνωρίστε τον κόσμο της νέας επιχειρηματικότητας

STARTUPPER MAG

Το μηνιαίο περιοδικό της ελληνικής Startup σκηνής

Σε αυτό το τεύχος

To HealthTech έτοιμο να σώσει την ανθρωπότητα

Τα 20 ψηφιακά εργαλεία που «λύνουν» τα χέρια των επιχειρήσεων

Μεγάλο αφιέρωμα: Η ακτινογραφία των online σούπερ μάρκετ

Irida Labs: Απο τη Πάτρα «ηγείται» της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης

Το «STARTUPPER MAG», που κυκλοφορεί κάθε τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, καταγράφει και αναλύει όσα συμβαίνουν στο πολλά υποσχόμενο οικοσύστημα των Startup εταιρειών στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Επίσης

Autohub

Το πληρέστερο ένθετο για το αυτοκίνητο

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος»: €1,00 και «Νίκησε την γκρίνια»: €0,70)

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024