Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Με «έξυπνα» χρήματα απαντούν οι τράπεζες στις ληστείες των ΑΤΜ

Με «έξυπνα» χρήματα απαντούν οι τράπεζες στις ληστείες των ΑΤΜ

Μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο ή μαύρο: Το μελάνι που χρησιμοποιείται είναι έντονο,  καλύπτει μεγάλη επιφάνεια - και δεν καθαρίζεται, καθιστώντας άσκοπη όλη την «προσπάθεια» όσων λυμαίνονται τα ΑΤΜ.

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους ληστές του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Λ. Καραμανλή, στο Μενίδι, τα ξημερώματα αφού η λεία τους ήταν πράσινα 50ευρα και 20ευρα, βαμμένα και άχρηστα.

Τα κατά τα άλλα κανονικά μηχανήματα ΑΤΜ, της Τράπεζας είναι εφοδιασμένα με το Intelligence Banknote Neutralisation System (IBNS) που πολύ απλά χρωματίζει με ανεξίτηλη μπογιά τα χαρτονομίσματα όταν το ΑΤΜ παραβιάζεται με κάποιο τρόπο.

Μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο ή μαύρο: Το μελάνι που χρησιμοποιείται είναι έντονο,  καλύπτει μεγάλη επιφάνεια – και δεν καθαρίζεται, καθιστώντας άσκοπη όλη την «προσπάθεια» της συμμορίας που λυμαίνεται τα ΑΤΜ.

Mε αυτό το έξυπνο σύστημα που εξουδετερώνει την αξία της λείας και άρα, το κίνητρο για την κλοπή, απαντούν οι τράπεζες στο μπαράζ επιθέσεων κατά ΑΤΜ.

Πηγή ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο