ΠΟΥ : Ζητά 613 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση του κοροναϊού
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεσούς, είπε ότι μια πολυεθνική ομάδα του Οργανισμού θα αναχωρήσει για την Κίνα «πολύ σύντομα».
Εκατοντάδες ερευνητές και εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να θέσουν τις προτεραιότητες στην έρευνα και την ανάπτυξη των φαρμάκων, των διαγνωστικών μέσων και των εμβολίων για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
«Δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα αποτελεσματικά θεραπευτικά μέσα για τον νέο κοροναϊό, τόνισε ο Δρ. Μάικ Ράιαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος επειγόντων περιστατικών του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου.
Η συνάντηση αυτή των ειδικών έχει προγραμματιστεί για τις 11-12 Φεβρουαρίου.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεσούς, είπε ότι μια πολυεθνική ομάδα του Οργανισμού θα αναχωρήσει για την Κίνα «πολύ σύντομα».
Ο ΠΟΥ ζητά 613 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση του ιού
Ο ΠΟΥ έκανε έκκληση για τη συγκέντρωση ποσού ύψους 613 εκατομμυρίων ευρώ (675 εκ. δολάρια) για την καταπολέμηση της ιογενούς πνευμονίας που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 500 ανθρώπους.
«Ζητάμε 675 εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτήσουμε το σχέδιο για τους τρεις επόμενους μήνες. Τα 60 εκατομμύρια προορίζονται για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του ΠΟΥ και τα υπόλοιπα για τις χώρες που απειλούνται ιδιαίτερα» από τον ιό, εξήγησε ο Γκεμπρεγιεσούς.
«Είναι πολλά χρήματα τα 675 εκατομμύρια δολάρια, όμως είναι πολύ λιγότερα από τον λογαριασμό που θα κληθούμε να πληρώσουμε αν δεν επενδύσουμε στις προετοιμασίες από τώρα», πρόσθεσε.
Ο Γκεμπρεγιεσούς είπε επίσης ότι ο Οργανισμός θα στείλει σε 24 χώρες προστατευτικό υλικό, όπως 500.000 χειρουργικές μάσκες και 350.000 ζευγάρια γάντια. Περίπου 250.000 τεστ ανίχνευσης του ιού θα σταλούν επίσης σε περισσότερα από 70 εργαστήρια σε όλον τον κόσμο.
- Η περίπλοκη, αληθινή ιστορία του αδέσποτου αρκούδου Paddington — Η κόρη του δημιουργού αφηγείται
- Πέθανε η καθηγήτρια Πολιτικής Θεωρίας και θεωρητικός του φεμινισμού, Ελένη Βαρίκα
- Πώς η AI φέρνει αυξήσεις τιμών σε υπολογιστές και κινητά
- LIVE: ΟΦΗ – Αστέρας
- Εικόνες από τα… προσεχώς του Ολυμπιακού
- ΝΑΤΟ: Σιωπή και αδράνεια για τη Γροιλανδία προκαλούν ανησυχία μεταξύ των συμμαχών
- Πώς εντοπίστηκαν οι τρεις Αμερικανίδες που ταξίδευαν με βαλίτσες γεμάτες κάνναβη
- Ολυμπιακός Β’ – Μαρκό 1-0: Νέα νίκη για τους «ερυθρόλευκους» που μένουν σε τροχιά πλέι-οφ (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)



























![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442