Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στο 2020 η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, η οποία το απόγευμα του Σαββάτου επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ του Παμβοχαϊκού, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», για την 9η αγωνιστική της Volleyleague.
Οι Ερυθρόλευκοι με την άνετη νίκη που πέτυχαν απέναντι στον Παμβοχαϊκό έφτασαν στους 23 βαθμούς και συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μια ακόμα επιβλητική νίκη για την ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, που ξεπέρασε με άνετη το εμπόδιο της αντιπάλου της μπήκε το δεξί στη νέα χρονιά.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και πήραν το πρώτο σετ με 25-16. Στο δεύτερο έγινε μια πραγματική μάχη, με τους Πειραιώτες να το κατακτούν με 25-23, ενώ στο τρίτο σετ έκαναν περίπατο και με 25-15 σφράγισαν τη νίκη.
Η εικόνα του αγώνα:
Ο Ολυμπιακός που ξεκίνησε τον αγώνα με τους Τερβαπόρτι, Πετρέα, Ασπιώτη, Ανδρεάδη, Χουσάι, Γκέργκι και λίμπερο τον Τζιάβρα, μπήκε δυναμικά στο πρώτο σετ και προηγήθηκε με 3-0 και 5-2. Συνεχίζοντας στον ίδιο υψηλό ρυθμό οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν τη διαφορά στο συν οκτώ, για το 17-9.
Άσσος του Γκέργκι δίνει «αέρα» εννιά πόντων στον Ολυμπιακό (20-11). Ο Πετρέας σταματάει με ατομικό μπλοκ την προσπάθεια των φιλοξενούμενων (21-12) και ο Ανδρεάδης διαμορφώνει το 22-13. Ο Γκέργκι καρφώνει για το 23-14 και ο Ασπιώτης κάνει το 24-14 για το σετ μπολ των Πειραιωτών. Το πρώτο σετ τελειώνει με 25-16, για το 1-0 του Ολυμπιακού στον αγώνα, με τον Ασπιώτη να έχει ήδη 8 πόντους σε αυτό το σετ.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 3-3. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός με ένα σερί 4-0, έκανε το 7-3. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 8-8 και προηγήθηκαν με 9-8, εκμεταλλευόμενοι ένα νεκρό διάστημα των Πειραιωτών.
Οι παίκτες του Φερνάντο Μπενίτεθ Μουνιόθ, έφεραν εκ νέου το σετ στα ίσα, στο 14-14 και προηγήθηκαν 15-14, με τον Ασπιώτη να πιέζει από το σερβίς και το «ερυθρόλευκο» μπλοκ να σταματάει τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων.
Στη συνέχεια το προβάδισμα άλλαζε πλευρά. Ο Τερβαπόρτι με άσσο έκανε το 20-20, ο Κουμεντάκης στη συνέχεια κάρφωσε για το 22-21 και ο ίδιο με μπλοκ διαμόρφωσε το 23-21. Ο Ασπιώτης κερδίζει το μπλοκ άουτ για το 24-22 και ο Ολυμπιακός κατακτά και το δεύτερο σετ με 25-23, με κάρφωμα του Πετρέα, σε πρώτο χρόνο.
Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αποφασιστικά και προηγήθηκε με 6-1. Διατηρώντας τον έλεγχο οι Πειραιώτες έφτασαν στο 13-5 και στο συν οκτώ, αναγκάζοντας τον τεχνικό του Παμβοχαϊκού να καλέσει τάιμ άουτ.
Ο ρυθμός των παικτών του Φερνάντο Μπενίτεθ Μουνιόθ δεν έπεσε και ο Ασπιώτης κάρφωσε για το 20-11 και το συν εννιά του Ολυμπιακού. Ο Χουσάι έκανε το 22-11 και ο Κουμεντάκης κάρφωσε για το 23-12.
Σετ μπολ και ματς μπολ για τον Ολυμπιακό στο 24-14, μετά από αποτυχημένη προσπάθεια να βγάλουν άμυνα οι φιλοξενούμενοι στην επίθεση του Ασπιώτη. Το σετ τελείωσε με 25-15, μετά από κερδισμένο μπλοκ άουτ από τον Κουμεντάκη.
Με το 3-0 ο Ολυμπιακός συνέχισε νικηφόρα την πορεία του και παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας τους 23 βαθμούς στο πρωτάθλημα, μετά από 9 αγωνιστικές. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Άκης Ασπιώτης με 20 πόντους, έχοντας 71% στην επίθεση και 3 άσσους.
Τα σετ: 3-0 σε 1:19, 25-16 (24′), 25-23 (32′), 25-15 (23′)
Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι, μετά τη διακοπή και δεν είναι εύκολο να επιστρεψεις και να βρεις πολύ γρήγορα τον κανονικό ρυθμό σου.
Αυτό φάνηκε στο δεύτερο σετ, όπου χάσαμε την συγκέντρωση μας και κάναμε κάποια αβίαστα λάθη αλλά γενικά ήταν ένα καλό παιχνίδι, εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και των σημαντικών αγώνων που ακολουθούν.
Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Έχουμε δυο παιχνίδια να δούμε τις αλλαγές των αντιπάλων μας και μια εβδομάδα να προετοιμαστούμε και να είμαστε πανέτοιμοι στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 27 του μήνα».
Γιώργος Πετρέας: «Παιχνίδια σαν και αυτό, μετά από αποχή ενός μήνα, πάντα κρύβουν κινδύνους. Για εμάς το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε και κερδίσαμε καθαρά μια ομάδα που έχει δυσκολέψει και τους υπόλοιπους που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία.
Έχει κάνει δυο μεταγραφικές κινήσεις οι οποίες θα βοηθήσουν αρκετά την ομάδα. Για εμάς σιγουρα ήταν ένα μειονέκτημα ότι δεν ξέραμε πως θα παραταχθεί η ομάδα του Παμβοχαϊκού και αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα μας γιατί πραγματικά έδειξε ότι έχει ποιότητα και πήρε ένα καθαρό τρίποντο.
Είναι σημαντικό να παίρνουμε τις νίκες και τα άλλα είναι δευτερευούσης σημασίας, ώστε να φτάσουμε στην καλύτερη κατάσταση, που η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίζει, στους μεγάλους τελικούς».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Ρεάλ Μαδρίτης κρατούσε τη νίκη στα χέρια της κόντρα στην Μπέτις, όμως ο Έκτορ Μπεγερίν ισοφάρισε στο 94' (1-1) και «ψαλίδισε» ακόμη περισσότερο τις ελπίδες τις «βασίλισσας» για το πρωτάθλημα
Σαρωτική η Νότιγχαμ στο εκτός έδρας ματς με τη Σάντερλαντ, καθώς επιβλήθηκε με 5-0. Με τέσσερα γκολ σε 20' στο πρώτο ημίχρονο, έκανε μεγάλο βήμα παραμονής . Στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη.
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ με οδηγίες προς τους οπαδούς ΠΑΟΚ και ΟΦΗ που θα πάνε στον Βόλο να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
Η Κάρλα Βίτι μετά από 28 χρόνια ως φροντίστρια των Go Ahead Eagles, βγήκε στη σύνταξη και οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας την έκαναν πανό και κορεό, υπενθυμίζοντας πως το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα συνυφασμένο με έννοιες όπως πίστη, αφοσίωση, αγάπη, αυταπάρνηση.