Μουσταλευριά
Κλασσική και αγαπημένη γεύση του Σεπτεμβρίου.
Προετοιμασία 25’, Αναμονή περίπου 30΄
Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κιλό μούστος «κομμένος» (αυτό σημαίνει ότι είναι βρασμένος ώστε να καθαρίσει από ξένα σώματα και είναι διαυγής. Μούστο βρίσκουμε αυτή στις περισσότερες κάβες)
Κανέλα για το σερβίρισμα
Καρύδια ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ανοιχτόχρωμο καστανό χρώμα. Προσοχή μην καεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το αλεύρι να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά. Βάζουμε τον μούστο με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά και συνεχώς μέχρι να κοχλάσει καλά και να πήξει η κρέμα μας, περίπου 20 λεπτά. Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια και σερβίρουμε.
Πηγη: Γευσιγνώστης
- Ο Λαμίν Γιαμάλ έπαιξε ποδόσφαιρο με νεαρούς θαυμαστές του στο Ντουμπάι (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 26.12.2025]
- Πληρωμές: Kάρτα ή μετρητά; Tι προτιμούν οι Έλληνες
- Τουρκία: Πρόκληση του υπουργείου Άμυνας – Τι λέει για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις
- Κρητηνία: Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του αγοριού στη Ρόδο – Εντοπίστηκε καλά στη υγεία του
- Αρχεία Έπσταϊν: Τα email της Γκισλέιν Μάξγουελ με το «A» και οι σκιές γύρω από τον πρώην πρίγκιπα Άντριου


