Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαλάτα με φακές και σταφύλι

Σαλάτα με φακές και σταφύλι

Το φρούτο δίνει μια ξεχωριστή γεύση στις κρύες φακές και ο φρέσκος δυόσμος μοναδικό άρωμα.

Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 30΄ Αναμονή 6΄-7΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

500 γρ. βιολογικές φακές Δομοκού

1/3 ματσάκι (1/3 φλ.) φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

5 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Αλάτι

Λευκό μπαλσάμικο κατά βούληση

70 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ. ρώγες φρέσκου σταφυλιού, κομμένες στη μέση

Διαδικασία

Βράζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν (περίπου 30 λεπτά). Αν θέλουμε να μειώσουμε τον χρόνο, μπορούμε να τις βράσουμε σε χύτρα ταχύτητας για περίπου 7 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν (μπορούμε να τις ξεπλύνουμε με κρύο νερό και να τις στραγγίξουμε καλά).

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μεγάλο μπολ τις φακές και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σταφύλι. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το σταφύλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: Γευσιγνώστης 

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024