Ψάρι φρικασέ
Πρωτότυπο και πεντανόστιμο … θαλασσινό φρικασέ
Spotlight
-
Αυτό το επάγγελμα διατηρεί τον εγκέφαλο νέο
-
Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την εφαρμογή botox - Ποιες ειδικότητες γιατρών πρέπει να εμπιστεύεστε
-
Σοκ με μητέρα 2 παιδιών: Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν - Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
-
Πλήρωσε δολοφόνο για να βιάσει και να σκοτώσει το παιδί της - Καταδικάστηκε σε θάνατο 4 φορές
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 30΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
4 λαβράκια (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να τα φιλετάρει)
4 μαρούλια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Χυμός 1 λεμονιού
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα πλένουμε με κρύο νερό και τα ψιλοκόβουμε (2 εκ.). Κάνουμε το ίδιο με τα κρεμμυδάκια (και το πράσινο μέρος).
Σε ένα βαθύ τηγάνι που έχει καπάκι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγο νερό, ίσα να τα σκεπάσει. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Κατόπιν προσθέτουμε τα φιλέτα του ψαριού, πασπαλίζουμε με άνηθο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις