Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουσκ : Τελευταία παράταση για το Brexit

Τουσκ : Τελευταία παράταση για το Brexit

Ο Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε την επίσημη έγκριση της αναβολής του Brexit.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε και επίσημα την αναβολή του Brexit μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2020.

«Οι ΕΕ των 27 ενέκριναν επισήμως την παράταση. Μπορεί να είναι η τελευταία. Σας παρακαλούμε, χρησιμοποιείστε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον χρόνο», έγραψε στο Twitter.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει ενημερώσει την ΕΕ ότι αποδέχεται επίσημα μια αναβολή του Brexit, ζητώντας ωστόσο από τις Βρυξέλλες να καταστήσουν σαφές ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω παράταση για το διαζύγιο, πέραν της 31ης Ιανουαρίου.

Ο Τουσκ, ο οποίος αποχωρεί στα τέλη Νοεμβρίου από το αξίωμά του, μετά από πενταετή θητεία, ουδέποτε έκρυψε ότι επιθυμούσε να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ.

«Θέλω επίσης να σας πως αντίο, καθώς η αποστολή μου εδώ φτάνει στο τέλος της. Θα προσεύχομαι για εσάς», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους «φίλους Βρετανούς».

Πρόωρες εκλογές

Για τον Βρετανό πρωθυπουργό οι πρόωρες εκλογές είναι ρίσκο αλλά και μονόδρομος. Για το λόγο αυτό θα προτείνει εντός της ημέρας στο κοινοβούλιο εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου.

Σήμερα οι βουλευτές αναμένεται να συζητήσουν όλα τα στάδια του νέου νομοσχεδίου για πρόωρες εκλογές, λίγες ώρες μετά την χθεσινή αποτυχία του Τζόνσον για τρίτη φορά να λάβει τα δύο τρίτα των βουλευτών.

Το Εργατικό Κόμμα υποστηρίζει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, εφόσον απομακρυνθεί ο κίνδυνος του no deal.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian» η κυβέρνηση και αντιπολίτευση της Βρετανίας είναι διχασμένες σε ό,τι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Οι υπουργοί του Τζόνσον επιθυμούν εκλογές την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, ενώ πολλοί αντάρτες του κόμματος των Συντηρητικών, όπως και Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (Lib Dems) αλλά και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP), θέλουν τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024