Εγνατία Οδός : Ελεύθερη η διέλευση των ανέργων
Δωρεάν θα περνούν οι άνεργοι οδηγοί από όλα τα διόδια της Εγνατίας Οδού μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. Στην Ανεξάρτητη Αρχή προσέφυγαν άνεργοι πολίτες, διαμαρτυρόμενοι καθώς η εταιρία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δεν αποδεχόταν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων τους από τους σταθμούς διοδίων. Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε μετά από έρευνα, […]
Δωρεάν θα περνούν οι άνεργοι οδηγοί από όλα τα διόδια της Εγνατίας Οδού μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.
Στην Ανεξάρτητη Αρχή προσέφυγαν άνεργοι πολίτες, διαμαρτυρόμενοι καθώς η εταιρία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δεν αποδεχόταν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων τους από τους σταθμούς διοδίων.
Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε μετά από έρευνα, ότι η εταιρία ερμήνευε εσφαλμένα την διάταξη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με την οποία «οι άνεργοι απαλλάσσονταν από την υποχρέωση καταβολής τέλους διοδίων διερχόμενοι µε οχήματα ιδιοκτησίας τους από σταθμούς διοδίων της εταιρείας, στο βαθμό που διέθεταν κάρτα ανεργίας σε ισχύ».
Τι ζήτησε ο Συνήγορος του Πολίτη
Ειδικότερα, η Αρχή, απαιτούσε από τους δικαιούχους την υποβολή σχετικής αίτησης σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ωστόσο η εφαρμογή αυτή αφορούσε µόνο σε δικαιούχους οι οποίοι είχαν την κύρια κατοικία τους ή την επαγγελματική τους εγκατάσταση εντός των ορίων συγκεκριμένων απαλλασσόμενων γεωγραφικών περιοχών.
Ο Συνήγορος του Πολίτη, ζήτησε αρχικά από την «ΕΓΝΑΤΙΑ Ο∆Ο Α.Ε.» να προβεί στην ορθή ερμηνεία της σχετικής διάταξης.
Δεν ανταποκρίθηκε
Η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε και ο Συνήγορος επανήλθε επισημαίνοντας ότι η Διεύθυνση Νομοθετικού Συντονισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε εκδώσει γνωμοδότηση για το εξεταζόμενο θέμα, ταυτόσημη µε τις απόψεις της Ανεξάρτητης Αρχής.
Τελικά η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» προέβη στην ορθή ερμηνεία της σχετικής διάταξης και πλέον επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση από τους σταθμούς της των οχημάτων ιδιοκτησίας ανέργων µε την επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ.

- LIVE: Μπενφίκα – Νάπολι
- ΗΠΑ: Ίσως να ζητούν από τουρίστες το ιστορικό τους στα social media τα τελευταία πέντε χρόνια για να εισέλθουν
- LIVE: Ντόρτμουντ – Μπόντο/Γκλιμτ
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι
- LIVE: Γιουβέντους – Πάφος
- Βιγιαρεάλ-Κοπεγχάγη 2-3: Ο Κορνέλιους «ξέρανε» τους γηπεδούχους στο 90’
- LIVE: Λεβερκούζεν – Νιούκαστλ
- Θεσσαλονίκη: Σπείρα πωλούσε προϊόντα «μαϊμού» μέσω διαδικτύου – Συνελήφθησαν τρία αδέρφια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)













![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442