
Δίκη Χρυσής Αυγής : «Δεν έχουμε καμιά σχέση με τη δολοφονία Φύσσα» δηλώνει ο Κασιδιάρης
Ο Ηλίας Κασιδιάρης απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας αρνήθηκε ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής είχε ρητορική μίσους - Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε ότι «το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα»
Κατασκευασμένες και υπαγορευμένες από πολιτικούς κύκλους χαρακτήρισε ο πρώην βουλευτής τις κατηγορίες περί της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που τον οδήγησαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ενώ σε ό,τι αφορά το αδίκημα για την παράβαση όπλων ισχυρίστηκε ότι τα κατείχε νομίμως.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης στην υπερασπιστική του τακτική έβαλε στο στόχαστρο του τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς και αλλά στελέχη της τότε κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική για πέσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι εντάχθηκε ως φοιτητής στη Χρυσή Αυγή, αλλά ήταν προηγουμένως οπαδός από μαθητής από την δεκαετία του 1990.
«Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου»
«Είμαστε απολύτως νόμιμοι και συνεπείς στη νομιμότητα σε όλες μας τις ομιλίες» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, ο οποίος όταν επανειλημμένως ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη για συγκεκριμένες δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, είπε πως δεν θα απολογηθεί για τις ιδέες του.
«Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανένα Έλληνα πολίτη. Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός με τίμησε» είπε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Η δολοφονία Φύσσα και τα τάγματα εφόδου
Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε ότι «το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα που καταδικάζω».
Οσο για το φυσικό αυτουργό του εγκλήματος, Ρουπακιά, ο κατηγορούμενος είπε ότι τον είδε για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία στα δελτία ειδήσεων, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρχαν τάγματα εφόδου στη Χρυσή Αυγή.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας αρνήθηκε ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής είχε ρητορική μίσους.
- Ο Τραμπ καταφέρεται εναντίον του πάπα Λέοντα – Είναι «υπερβολικά φιλελεύθερος»
- Αχαρνές: Ανήλικος τραυματίστηκε στο χέρι από χρήση κροτίδας
- Ειρηνικός: 5 νεκροί σε νέες δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοων
- Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα με στόχο τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ
- Κύπρος: «Δεν διαπραγματεύεται» τις βάσεις η Βρετανία – Εκτός συζήτησης η κυριαρχία σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια
- Περού: Η υποψήφια της δεξιάς Φουχιμόρι προηγείται στις προεδρικές εκλογές


