Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς η 4η βιομηχανική επανάσταση αλλάζει τη ζωή μας

Πώς η 4η βιομηχανική επανάσταση αλλάζει τη ζωή μας

Για το πώς η 4η βιομηχανική επανάσταση έρχεται για να αλλάξει τη ζωή μας, για το πώς οι αλγόριθμοι και η τεχνητή νοημοσύνη έχουν μπει στην καθημερινότητά μας, καθώς και για τα οφέλη και τους κινδύνους ενός κόσμου δεδομένων, μίλησε μέσα από την εκπομπή Citizen One ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού οργανισμού για τα ευφυή συστήματα μεταφορών, Άγγελος Αμδίτης

Για το πώς η 4η βιομηχανική επανάσταση έρχεται για να αλλάξει τη ζωή μας, για το πώς οι αλγόριθμοι και η τεχνητή νοημοσύνη έχουν μπει στην καθημερινότητά μας, καθώς και για τα οφέλη και τους κινδύνους ενός κόσμου δεδομένων, μίλησε μέσα από την εκπομπή Citizen One ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού οργανισμού για τα ευφυή συστήματα μεταφορών, Άγγελος Αμδίτης.

Σύμφωνα με τον κ. Αμδίτη, η 4η βιομηχανική επανάσταση θα φέρει συγκλονιστικές αλλαγές. «Θα έπρεπε να έχουμε ήδη αρχίσει να ασχολούμαστε με αυτή και να εκπαιδεύουμε τον κόσμο με αυτά» επεσήμανε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του «θα δώσουμε μια ηλεκτρονική ταυτότητα σε όλα τα πράγματα, ώστε να μπορούν να μιλάνε και να επικοινωνούν μεταξύ τους σαν να ήταν άνθρωποι. Αυτή είναι η διαφοροποίηση του internet of things, σε σχέση με το internet του σήμερα». Όσον αφορά στα δεδομένα και το πόσο σημαντικά είναι αυτά τόνισε πως «η κοινωνία μας θα αναπτυχθεί και θα προχωρήσει μπροστά, μόνο εφόσον μιλάμε για τη μεγαλύτερη δυνατή ανοικτή χρήση των δεδομένων. Με προσοχή όμως, γιατί υπάρχουν ζητήματα ιδιωτικότητας». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε «είναι βασικό ο μέσος άνθρωπος να εμπιστευτεί όλο αυτό. Χωρίς μαζική συμμετοχή από όλους, τα πλεονεκτήματα θα είναι πολύ περιορισμένα».

Εξηγώντας με λίγα λόγια τι είναι αυτό που θα φέρει η 4η βιομηχανική επανάσταση, είπε πως «όλα τα συστήματα θα είναι συνδεδεμένα και θα υπάρχει ένα παγκόσμιο δίκτυο που θα μεταφέρει δεδομένα με σκοπό να βελτιώνει τη ζωή μας». Ξεκαθάρισε, δε, πως «η τεχνητή νοημοσύνη και όλες οι τεχνολογίες είναι εργαλεία στη χρήση των ανθρώπων με σκοπό να τους βοηθούν να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις και όχι να παίρνουν αποφάσεις αντί αυτών». Παράλληλα, αναφέρθηκε στα επαγγέλματα, τα οποία θα χαθούν στο μέλλον, όσο η τεχνολογία προχωράει. Αυτά σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί. Από την άλλη πλευρά, τα ανθρωπιστικά επαγγέλματα, αυτά που έχουν να κάνουν με την τρίτη ηλικία και τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες θα έχουν τεράστια αύξηση. «Αυτό είναι το ζητούμενο της κοινωνίας, να κάνουμε γνωστά αυτά τα πράγματα, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να συντονιστεί με αυτά» εξήγησε. Τέλος, κατέστησε σαφές πως σαν κοινωνία «δεν είμαστε έτοιμοι για όλα αυτά που θα έρθουν. Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ μακριά».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024