Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο: Ο Τσάι αγοράζει τους Νετς έναντι 2.35 δις δολαρίων!

Απίστευτο: Ο Τσάι αγοράζει τους Νετς έναντι 2.35 δις δολαρίων!

Σπάει κάθε ρεκόρ η κίνηση του Τζόζεφ Τσάι, να κινηθεί για την αγορά του συνόλου των μετοχών των Μπρούκλιν Νετς έναντι 2.35 δις δολαρίων.

Τα οικιακά δεδομένα ολοένα και αλλάζουν στον επαγγελματικό αθλητισμό και το ΝΒΑ που αποτελεί από τις πιο ραγδαία ανερχόμενες λίγκες στο κόσμο δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν την εξαίρεση.

Το «μπαμ» ετοιμάζεται να γίνει στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα το Μπρούκλιν. Ο Καναδός με καταγωγή από την Ταϊβάν, Τζόζεφ Τσάι, συνιδιοκτήτης της κινεζικής εταιρίας Alibaba, είναι έτοιμος να δώσει 1.35 δις δολάρια για να αποκτήσει το 51% των μετοχών των Νετς από τον Ρώσο επιχειρηματία Μιχαΐλ Προκχόροφ, που αποχωρεί σταδιακά από το προσκήνιο της ομάδας.

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και το 1 δις δολάδια που κατέβαλε ο Τσάι για να αγοράσει πέρσι το 49% των μετοχών των Μπρούκλιν Νετς, τότε έχουμε συνολικά τους Νετς να κοστίζουν στον νέο ιδιοκτήτη τους ένα ποσό που ανέρχεται στα 2.35 δις δολάρια σύμφωνα με την New York Post.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δαπανηθεί ποτέ για την αγορά μιας επαγγελματικής ομάδας στον αμερικανικό αθλητισμό, αφού ξεπέρασε τα 2.2 δις δολάρια που είχε «σκάσει» τόσο ο Ντέιβιντ Τέπερ για να αγοράσει τους Carolina Panthers, ομάδα του NFL όσο και ο Τίλμαν Φερτίτα για τους Χιούστον Ρόκετς, επίσης του ΝΒΑ το 2017.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024