Μακαρόνια με κολοκυθάκια και δυόσμο
Γίνεται με όλα τα ζυμαρικά αλλά σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε σε αυτή τη συνταγή χοντρό μακαρόνι.
Προετοιμασία: 20’,Μαγείρεμα: 15’
Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. χοντρά μακαρόνια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
6 κολοκυθάκια, σε μπαστουνάκια
2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
½ κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
20 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
200 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Επειτα από 1 λεπτό ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια .
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε με το τριμμένο ανθότυρο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
- Σέρρες: Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος – Γνώριζε καλά την περιοχή που εξαφανίστηκε
- Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν μου παίρνει κανείς δώρο τα Χριστούγεννα»
- Θεσσαλονίκη: Μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως δόθηκε η εντολή για το χτύπημα σε τράπεζα στον Εύοσμο
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
