Σκιουφιχτά μακαρόνια με απάκι και γραβιέρα
H καλοκαιρινή κουζίνα της Κρήτης
Προετοιμασία 10′, Μαγείρεμα περίπου 15′
Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. σκιουφιχτά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
125 γρ. απάκι, σε κύβους 2 εκ.
100 ml λευκό κρασί
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.γ. ξερό
250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Φρεσκοτριμμένη πάπρικα, για σερβίρισμα
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σκιουφιχτά, ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε.
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το απάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και όταν μειωθεί στο μισό, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε το θυμάρι. Διορθώνουμε σε αλατοπίπερο και ρίχνουμε τα σκιουφιχτά. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένη πάπρικα.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον Τσάλοφ
- Σε τι χρησιμεύει ένα νεκρό κουνούπι; Στην «τρισδιάστατη νεκροεκτύπωση» φυσικά
- Βέροια: Καραμπόλα τριών οχημάτων – Στο νοσοκομείο τετραμελής οικογένεια με δύο παιδιά
- Νέο έκτακτο δελτίο: Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
- Οδηγός για το γιορτινό τραπέζι: Τι να προσέξετε στις αγορές
- Άρης: Σε προχωρημένες επαφές με τον Χόνγκλα

