Απάντηση της Athens Voice για την ανάρτηση που προκάλεσε σάλο
Για παρερμηνεία του σχολίου της που εξέφραζε «πικρία για την υποκριτική ευαισθησία [της κυβέρνησης]» κάνει λόγο η Athens Voice μετά τον σάλο που προκλήθηκε από ανάρτησή της που συσχέτιζε την νεκρή νοσοκόμα στο Νοσοκομείο Νίκαιας με την πολιτική επικαιρότητα.
Για παρερμηνεία του σχολίου της που εξέφραζε «πικρία για την υποκριτική ευαισθησία [της κυβέρνησης]» κάνει λόγο η Athens Voice μετά τον σάλο που προκλήθηκε από ανάρτησή της που συσχέτιζε την νεκρή νοσοκόμα στο Νοσοκομείο Νίκαιας με την πολιτική επικαιρότητα.
Θυμίζουμε ότι συντάκτης της στήλης Inbox της αθηναϊκής free press εφημερίδας έγραψε σε ανάρτηση που ανέβηκε στη σελίδα της εφημερίδας στο Facebook: «Μετανάστρια από την Αρμενία, αποκλειστική νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Νίκαιας πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε για να μην απελαθεί. Κρίμα, έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Τσίπρα στη δεξίωση του προεδρικού».

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την οργή των χρηστών του Διαδικτύου, με την Athens Voice να την κατεβάζει άμεσα από το Facebook. Στη συνέχεια, η εφημερίδα ζήτησε συγγνώμη και προσπάθησε να εξηγήσει το «πραγματικό νόημα» του σχολίου της.
Κάνοντας μία αναδρομική σύγκριση της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο μεταναστευτικό πριν και αφού είχε γίνει κυβέρνηση, η Athens Voice αναφέρει στην απάντησή της:
«Αυτό το νόημα είχε το επίμαχο σχόλιο. Δεν υπήρχε καμία υποψία χιούμορ σ’ αυτό, παρά μόνο πικρία για αυτή την υποκριτική ευαισθησία. Όπως αν κυνηγούσαν ένα μικρό παιδάκι από την Αφρική στα φανάρια και το χτυπούσε αυτοκίνητο, θα λέγαμε «δεν πρόλαβε να γίνει Αντετοκούνμπο για να μας κάνει υπερήφανους» …
Παρά τις προθέσεις μας το σχόλιο παρερμηνεύτηκε. Όχι μόνο από αυτούς που το παρερμήνευσαν επίτηδες ακριβώς γιατί καταλάβαιναν τη στόχευσή του. Αλλά και από κανονικούς ανθρώπους και από φίλους μας. Άρα ήταν άστοχο και για αυτό αποσύρθηκε και ελπίζουμε ότι τουλάχιστον εξηγήσαμε τώρα το πραγματικό του νόημα. Ζητάμε συγγνώμη, πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί στα ευαίσθητα θέματα, στον δημόσιο λόγο δεν έχουν όλοι τους ίδιους κώδικες. Πήραμε ένα μάθημα, ας γίνει μάθημα για όλους».
Οργή στα social media
Η ρατσιστική ανάρτηση ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας ατυχώς τον τραγικό θάνατο 50χρονης νοσοκόμας από την Αρμενία, η οποία πήδηξε από τον πρώτο όροφο του Νοσοκομείου Νίκαιας. Η γυναίκα εργαζόταν στο νοσηλευτικό ίδρυμα χωρίς χαρτιά και προσπαθούσε να διαφύγει από έλεγχο των αρχών.
Οι χρήστες του Διαδικτύου την καταδίκασαν άμεσα, κατηγορώντας την εφημερίδα ότι δεν δείχνει σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή και για τον τραγικό χαμό ενός ανθρώπου.
Παρόλο που η επίμαχη ανάρτηση είχε κατεβεί από το Facebook, τα οργισμένα σχόλια συνεχίστηκαν και σε άλλες αναρτήσεις της ιστοσελίδας.

Η κατακραυγή συνεχίστηκε και στο Twitter:
Μπορείτε πια να μπείτε στο mute…#Mute_Athens_Voice pic.twitter.com/ZFZoF2Ds94
— SilverHoax (@_bozonios_) June 30, 2019
Όταν η Athens Voice ξερνάει ρατσιστικό δηλητήριο με ένα σχόλιο που θυμίζει ανάρτηση από συντάκτη του Στόχου ή του Μακελειού. pic.twitter.com/t7pa9tferX
— Ermis (@Ermis_K) June 30, 2019
"Λεπτό" χιούμορ από την Athens Voice, έχουμε και άλλοι όμως χιούμορ αγαπητή AV… Γιατί δεν το γράφετε επώνυμα να "συζητήσουμε" από κοντά και να ανταλλάξουμε απόψεις… pic.twitter.com/hUGqgvSWBh
— Nikos Gkekas (@Nikos_Gkekas) June 30, 2019
Υπάρχει, πάντα, ένα όριο… Αν το περάσεις, δεν μπορείς να (ξανα)κρυφτείς, ούτε να "καμουφλάρεις" το ένστικτό σου. Εφεξής η Athens Voice, ό,τι και να κάνει, θα μοιάζει με τον Πίτερ Σέλερς ("Dr Strangelove"), που χτυπούσε με το ένα χέρι το άλλο, για να μη χαιρετήσει ναζιστικά. pic.twitter.com/vAyqcf6x7d
— Διονύσης Ελευθεράτος (@EleftheratosD) June 30, 2019
Σε όσους θυμούνται την Athens Voice να επιτίθεται στη Μάγδα Φύσσα επειδή πέταξε ένα άδειο μπουκαλάκι νερού σε έναν από τους δολοφόνους του παιδιού της, δεν έκανε καμία εντύπωση το εμετικό σημερινό σχόλιο.
— Manolis Grigorakis (@mgrigorakis) June 30, 2019
- Βασίλης Ρίζος: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γιο της Θεανώς Φωτίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Τρομερός Σιμεόνε: Υποκλίθηκε στον Γκριεζμάν και τον… προειδοποίησε ότι θα γίνει αλλαγή αν δεν τρέχει! (vid)
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βγει στην τετράδα – Το απαραίτητο 2/2 και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442