Την τέταρτη θέση στο επί κοντώ στο Diamond League του Ραμπάτ κατέλαβε σήμερα η Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στον τέταρτο αγώνα της στη σεζόν ξεπέρασε τα 4,67 μ., ωστόσο στη συνέχεια δεν κατάφερε να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ, αφού τα άλματα της στα 4,77 μ. δεν ήταν έγκυρα.
Η Στεφανίδη ξεπέρασε με την πρώτη τα 4,57 μ., ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα κι έπειτα πέρασε με την δεύτερη τα 4,67 μέτρα. Η πρωταθλήτρια μας είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο δεδομένο του ότι το Παγκόσμιο διεξάγεται αργά στη σεζόν δεν βιάζεται να κυνηγήσει μεγάλα άλματα.
Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης του Βερολίνου, Νικόλ Κυριακοπούλου, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,57 μ., που ήταν το αρχικό ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα. Οι δύο αθλήτριες έχουν ξεπεράσει φέτος τα 4,72 μ., στη Σανγκάη.
Νικήτρια στο σημερινό αγώνα ήταν η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) με 4,82 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ, δεύτερη η Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) με 4,77 μ. (φετινό ρεκόρ) και τρίτη η Κέτι Ναζότ (ΗΠΑ) με 4,67 μ., αλλά καλύτερες προσπάθειες από τη Στεφανίδη, που έμεινε τέταρτη.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Σέντρα στους προημιτελικούς του Champions League το βράδυ της Μ. Τρίτης (7/4), με τις αναμετρήσεις Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου και Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Άρσεναλ.
Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης (21:15) σε ένα ντέρμπι πρωτιάς στο ΣΕΦ, ενώ ο Παναθηναϊκός δίνει κρισιμότατο στην έδρα της Μπαρτσελόνα (21:30).
Ο Βινίσιους αναφέρθηκε στο θέμα του ρατσισμού στον αθλητισμό, στο μέλλον του στη Ρεάλ Μαδρίτης, τους δύο προπονητές που είχε φέτος, αλλά και στον Εμπαπέ.