Ξεκίνησε η μεγαλύτερη άσκηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού
Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο, 131 πολεμικά πλοία, 57 αεροπλάνα και 33 ελικόπτερα συμμετέχουν στα εν λόγω γυμνάσια, που θα διεξαχθούν στη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα και θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαΐου
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν σήμερα τα μεγαλύτερα γυμνάσια του Πολεμικού Ναυτικού τους, τα οποία διεξάγονται στις τρεις θάλασσες που βρέχουν τη χώρα, μέσα σ’ ένα πλαίσιο εντάσεων εξαιτίας της εκμετάλλευσης κοιτασμάτων αερίου στα ανοικτά της Κύπρου.
Πηγή στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τα γυμνάσια αυτά, η προσεχής διεξαγωγή των οποίων ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, άρχισαν σήμερα.
#Turkey’s largest military exercise Sea Wolf (Denizkurdu) 2019 kicked off on Monday https://t.co/MwMfEo5jPM pic.twitter.com/Di8yarxgYW
— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) May 13, 2019
Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο, 131 πολεμικά πλοία, 57 αεροπλάνα και 33 ελικόπτερα συμμετέχουν στα εν λόγω γυμνάσια, που θα διεξαχθούν στη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα και θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαΐου.
Τα γυμνάσια διεξάγονται ενώ οι εντάσεις αυξάνονται ανάμεσα στην Τουρκία από τη μια και τις ΗΠΑ και την Ευρώπη από την άλλη αναφορικά με την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την «ανησυχία» τους για την πρόθεση της Άγκυρας να αρχίσει γεωτρήσεις μέσα «στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου». Η Άγκυρα ωστόσο απορρίπτει τις προειδοποιήσεις αυτές.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Πειραιά
- Είναι αυτό το χειρότερο αθλητικό ντεμπούτο όλων των εποχών; Η 21χρονη τενίστρια που έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους
- Γιώργος Βασιλείου: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου
- Συνελήφθη 22χρονος – Έτρεχε με 167 χλμ στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών
- Eurocup Γυναικών: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη «μάχη» των «16»
- Σε κατάσταση σοκ οι κάτοικοι στη Μύκονο με τους φουσκωμένους λογαριασμούς του νερού
- FIR Αθηνών: «Ξεκάθαρα διοικητικό αλαλούμ» – Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας για το πόρισμα για το black out
- Δεκαετία Μητσοτάκη: Πάρτι για λωτοφάγους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442