Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Β. Καρολίνα: Συνελήφθη 22χρονος για την ένοπλη επίθεση σε πανεπιστήμιο

Β. Καρολίνα: Συνελήφθη 22χρονος για την ένοπλη επίθεση σε πανεπιστήμιο

Ο 22χρονος Τρίσταν ΆντριουΤέρελ, οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, χαμογελούσε στις κάμερες την ώρα της σύλληψής του.

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες, οι τρεις εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο τραγικός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης σε πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα των ΗΠΑ.

Η αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση ως ύποπτο τον 22χρονο Τρίσταν ΆντριουΤέρελ, οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ άλλων για δύο ανθρωποκτονίες και τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση.  Όπως μετέδωσε το CNN την ώρα της σύλληψής του χαμογελούσε στις κάμερες. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν φοιτητής στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στις 6μμ τοπική ώρα. Όταν οι αστυνομία έφτασε στο πανεπιστήμιο είδε πολλούς φοιτητές με τραύματα από σφαίρες. «Τρέξτε, κρυφτείτε, πολεμήστε. Μείνετε ασφαλείς», ήταν το μήνυμα του πανεπιστημίου στο Twitter.

Το συγκρότημα παρέμεινε αποκλεισμένο για αρκετές ώρας. Ενώ οι αρχές ερευνούσαν τα κτίρια στους διαδρόμους επικράτησε πανικός.  Οι αρχές του πανεπιστημίου καθοδήγησαν τους φοιτητές να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών, μέχρι τη λήξη του συναγερμού. «Αν δεν έχετε επικοινωνήσει με τις οικογένειές σας, παρακαλούμε να το κάνετε», έγραψε σε άλλο της tweet η πανεπιστημιακή αρχή.

Σημειώνεται ότι την  σύμφωνα με πληροφορίες,  αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν κοντά στον χώρο του πανεπιστημίου καθώς αναμενόταν να πραγματοποιηθεί συναυλία του ράπερ Waka Flocka.

Ένας αστυνομικός κατευθύνθηκε προς την αίθουσα από την οποία πυροβόλησε ο ύποπτος, τον αφόπλισε και τον συνέλαβε, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Τζεφ Μπέικερ. «Την ώρα της σύλληψής του ο ύποπτος κρατούσε πιστόλι και δεν είπε λέξη», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Μπέικερ ο 22χρονος Τέρελ δεν ήταν γνωστός στις αρχές.

Το περιστατικό συνέβη μόλις λίγες μέρες μετά την ένοπλη επίθεση σε συναγωγή κοντά στο Σαν Ντιέγκο, με μία νεκροί και αρκετούς τραυματίες.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ χαρακτήρισε έκανε λόγο για«τραγική ημέρα» για το πανεπιστήμιο και την πολιτεία. «Όμως γνωρίζω ότι τους ανθρώπους της κοινότητας αυτής και θα σταθεί ο ένας δίπλα στον άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία από CNN

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024