Γεωργιάδης: Αν η διαφορά στις ευρωεκλογές είναι μεγάλη, πρέπει να γίνουν άμεσα εθνικές εκλογές
«Ένα συντριπτικό υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, καθιστά αναπόφευκτη την άμεση διενέργεια εθνικών εκλογών» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
«Ένα συντριπτικό υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, καθιστά αναπόφευκτη την άμεση διενέργεια εθνικών εκλογών» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «συνταγματικά μπορεί να μην είναι υποχρεωμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή, γιατί έχει αφαιρεθεί πια από το Σύνταγμα η δυσαρμονία, πολιτικά όμως ο πρωθυπουργός θα είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών».
Με συνέντευξή του στο ΑΠΕ, κληθείς να σχολιάσει το επιχείρημα του πρωθυπουργού, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και θα βγάλει τη χώρα και από το ΔΝΤ ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι «όλα αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι ακατανόητα για τους ψηφοφόρους» και «το τι λέει το ΔΝΤ και τι λέει ο Τσίπρας είναι ψιλά γράμματα για τους ψηφοφόρους», ωστόσο χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη την πτώση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας σχολιάζοντας: «Είμαι εξαιρετικά υπέρ και πάρα πολύ ευτυχής που πέφτουν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας. Πιστεύω, χωρίς να είναι ο μοναδικός λόγος αλλά είναι κυρίαρχος λόγος αυτός, ότι παίζει ρόλο η υπεύθυνη στάση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και το γεγονός ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις».
Ερωτηθείς για τη μείωση του αφορολογήτου και για το αν μπορεί η ΝΔ να δεσμευτεί ότι δεν θα το μειώσει, ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο. Είπε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο κ. Τσίπρας θέλει να δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο δεν έχει παρά να φέρει αύριο νόμο στη Βουλή να καταργήσει το δικό του νόμο».
Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και τη στάση της ΝΔ γύρω από το θέμα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος υπογραμμίζει: «Δεν μπορούμε να λέμε ψέματα στον κόσμο. Όλα τα αναδρομικά είναι περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν… Λέμε, όμως, ότι με την προοπτική ανόδου στην ελληνική οικονομία οι συνταξιούχοι που αδικήθηκαν, κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να δουν να διορθώνονται οι αδικίες».
Τέλος, σχολιάζοντας τα περί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει κατηγορηματικά: «Τέτοιου είδους συνασπισμός δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει με σύσσωμη τη ΝΔ ούτε τότε, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα».
- Οι Γάλλοι φουλάρουν βενζίνη στην Ισπανία και οι Γερμανοί στη… Γαλλία
- Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στη Βιρτζίνια: Το FBI αντιμετωπίζει την επίθεση ως «τρομοκρατική ενέργεια»
- Το Netflix έβαλε στο μάτι τον αθάνατο έρωτα των Φρίντα Κάλο και Ντιέγκο Ριβέρα – Ετοιμάζει σειρά
- Χάκερ διέγραψαν όλα τα αρχεία της αμερικανικής εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας ως αντίποινα για το σχολείο στη Μινάμπ
- Τσέλιε – ΑΕΚ: Τρία γκολ στο ημίχρονο η «Ένωση» κι ένα ακόμη στο 49′ (vids)
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το Μπρεντ – Αρνητικό ρεκόρ από τον Αύγουστο του 2022
- Ανάλυση ΕΝΑ για την ελληνική οικονομία – Χαμηλότερο από το 2019 το μερίδιο των μισθών στο ΑΕΠ
- Η Ζαχάροβα, τα καύσιμα, η Ευρώπη, τα πακέτα κυρώσεων και ο… ασβός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442