Λήξη συναγερμού στη Γερμανία μετά την εκκένωση δημαρχείων σε διάφορες πόλεις
Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 100 περιστατικά απειλών για βόμβα προς πολιτικούς, δικαστές και δημόσιες υπηρεσίες, προερχόμενες κυρίως από ακροδεξιά στοιχεία
Λήξη συναγερμού σήμαναν οι γερμανικές αρχές για τα έξι Δημαρχεία, τα οποία εκκενώθηκαν το πρωί της Τρίτης έπειτα από απειλή για βόμβα.
Στα Δημαρχεία του ‘Αουγκσμπουργκ, του Γκέτινγκεν, του Καϊζερσλάουτερν, του Κέμνιτς, του Νόινκίρχεν και του Ρέντσμπουργκ είχαν σταλεί ήδη από τη νύχτα ανώνυμα ηλεκτρονικά μηνύματα, στα οποία γινόταν λόγος για βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στα κτίρια, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τα Δημαρχεία εκκενώθηκαν άμεσα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, όπως στο ‘Αουγκσμπουργκ, χρειάστηκε να αποκλειστεί ολόκληρη η περιοχή, καθώς από το ίδιο σημείο περνά η γραμμή του τραμ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από τα γραφεία τους, προκειμένου να διεξαχθούν οι απαραίτητες έρευνες και σε καμία περίπτωση δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 100 περιστατικά απειλών για βόμβα προς πολιτικούς, δικαστές και δημόσιες υπηρεσίες, προερχόμενες κυρίως από ακροδεξιά στοιχεία. Οι αστυνομικές αρχές δεν ήταν ωστόσο ακόμη σε θέση να διευκρινίσουν εάν και οι σημερινές απειλές προέρχονται από τις ίδιες ομάδες.
- Οι ανοιχτές «πληγές» και οι αβεβαιότητες του προϋπολογισμού
- Σώμα και μυαλό: Πέντε ασκήσεις ορισμός της ευεξίας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
- Πάνω από 5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
- Βία στους δρόμους: Όταν η οργή κυριαρχεί πίσω από το τιμόνι
- Τέιλορ Σουίφτ: Πού μπορεί να ξόδεψε τα έσοδα της ιστορικής περιοδείας της Eras; – Τι αποκαλύπτει η ίδια
- Αυτές οι συνήθειες μας χαρίζουν μακροζωία – και είναι τζάμπα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


























![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442