Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Βρετανίδα που τυφλώθηκε από «μπόμπα» στη Ζάκυνθο

Η Βρετανίδα που τυφλώθηκε από «μπόμπα» στη Ζάκυνθο

Σοκ είχε προκαλέσει η υπόθεση της Βρετανίδας η οποία είχε υποστεί νεφρική ανεπάρκεια και τύφλωση μετά από νοθευμένη βότκα που ήπιε σε μπαρ στη Ζάκυνθο, τον Αύγουστο του 2016

Σοκ είχε προκαλέσει η υπόθεση της Βρετανίδας η οποία είχε υποστεί νεφρική ανεπάρκεια και τύφλωση μετά από νοθευμένη βότκα που ήπιε σε μπαρ στη Ζάκυνθο, τον Αύγουστο του 2016.

Η 23χρονη Χάνα Παόυελ, μιλά στο BBC μετά από τρία χρόνια για τις διακοπές που εξελίχθηκαν σε τραγωδία. Τρία χρόνια μετά και κανείς δεν έχει αναλάβει ευθύνη για ό,τι συνέβη.

Το καλοκαίρι του 2016 βρισκόταν για διακοπές στο νησί με δύο φίλες της και ένα βράδυ βγήκαν σε ένα κοντινό μπαρ για να διασκεδάσουν. Την επόμενη μέρα που ξύπνησε, αισθάνθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν συνειδητοποίησε ότι δεν έβλεπε.

«Ξύπνησα και δεν έβλεπα τίποτα. Ζήτησα από τις φίλες μου να ανοίξουν τα φώτα και εκείνες αποκριθήκαν πως είναι ήδη ανοιχτά. Νόμιζα μου κάνουν πλάκα και σηκώθηκα να ελέγξω. Τότε ήταν που πανικοβλήθηκα» εξιστορείτε η κοπέλα, η οποία μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο στην ηπειρωτική Ελλάδα.

«Δεν ήξερα γιατί δεν μπορούσα να δω, σκέφτηκα ότι υπήρχε κάτι γύρω από τα μάτια μου, το κεφάλι μου».

Όπως έδειξαν οι εξετάσεις, η Χάνα είχε πάθει δηλητηρίαση από μεθανόλη, που όπως φαίνεται είχε καταναλώσει μαζί με τη «βόμβα» που της σέρβιραν εκείνο το βράδυ.

Ωστόσο η Χάνα ήταν η μοναδική από την παρέα της που είχε τόσο σοβαρά συμπτώματα, καθώς οι φίλες της που επίσης ήπιαν το ίδιο ποτό, είχαν μόνο κάτι ενοχλήσεις στο στομάχι.

«Το φτιάχνουν συμμορίες στα δάση και το πουλάνε στα μπαρ φθηνά. Εκείνα το χρησιμοποιούν για να γεμίσουν το απόθεμά τους», δήλωσε η Χάνα.

Η 23χρονη κοπέλα δεν απέκτησε ποτέ ξανά την όραση της, ενώ τα νεφρά της σταμάτησαν να λειτουργούν.

Η ίδια πέρασε πάνω από έναν χρόνο κάνοντας αιμοκάθαρση μέχρι που η μαμά της ήταν έτοιμη να της δωρίσει ένα από τα νεφρά της.

«Είναι πολύ δύσκολο. Έπρεπε να βάλω τα ρούχα μου σε χρωματική σειρά. Καμιά φορά ξυπνάω και δεν θυμάμαι ότι έχω χάσει την όρασή μου. Ακόμα και τα πιο εύκολα πράγματα, όπως να κάνω ένα τσάι είναι εξαιρετικά δύσκολο» περιγράφει η κοπέλα.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024