Ρέγκλινγκ : Υπάρχουν «ανοιχτά ζητήματα», τον Μάρτιο η απόφαση για το 1 δισ. από τα ομόλογα
Το ποσό από την επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων που διακρατά το ευρωσύστημα δεν είναι αμελητέο και ανέρχεται περίπου σε 1 δισ. ευρώ φέτος, τόνισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ξεκαθαρίζοντας ότι η απόφαση για την εκταμίευσή τους θα ληφθεί στο Eurogroup Μαρτίου, ενώ αναγκαία προϋπόθεση είναι η θετική έκθεση της Κομισιόν
Το ποσό από την επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων που διακρατά το ευρωσύστημα δεν είναι αμελητέο και ανέρχεται περίπου σε 1 δισ. ευρώ φέτος, τόνισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ξεκαθαρίζοντας ότι η απόφαση για την εκταμίευσή τους θα ληφθεί στο Eurogroup Μαρτίου, ενώ αναγκαία προϋπόθεση είναι η θετική έκθεση της Κομισιόν.
Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, ώστε η δεύτερη έκθεση της Κομισιόν στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης να είναι θετική για την Ελλάδα, ο Ρέγκλινκ αναγνώρισε ότι υπάρχουν ανοικτά ζητήματα, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να τα αντιμετωπίσει μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου οπότε δημοσιεύεται η έκθεση.
Στο 1 δισ. ευρώ η επιστροφή των κερδών
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά το Eurogroup σχετικά με την επόμενη εκταμίευση προς την Ελλάδα, ο Κλ. Ρέγκλινγκ απάντησε ότι το ποσό από την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα για φέτος (ANFAs και SMPs) δεν είναι αμελητέο και ανέρχεται περίπου σε 1 δισ. ευρώ φέτος.
Τόνισε ότι η απόφαση για την εκταμίευση θα κριθεί από το επόμενο Eurogroup, στη βάση της δεύτερης έκθεσης από τους θεσμούς.
«Υπάρχουν ανοικτά ζητήματα»
Ο Κλ. Ρέγκλινγκ εξήγησε ότι υπάρχουν κάποια «ανοιχτά ζητήματα» και πως η Ελλάδα έχει μερικές εβδομάδες μπροστά της για να τα αντιμετωπίσει -ως τη δημοσίευση της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας.
«Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους θεσμούς και τα ανοιχτά ζητήματα είναι συγκεκριμένα», είπε ο Κλ. Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι οι ελληνικές Αρχές εργάζονται πολύ σκληρά. Όμως δεν μπορώ να σας απαντήσω σήμερα τί θα γίνει στο επόμενο Eurogroup.
Η δεύτερη έκθεση για την Ελλάδα αναμένεται να δημοσιευθεί στις 27 Φεβρουαρίου.
Μοσκοβισί για μισθούς : Εξαρτάται από την ισορροπία ρίσκων και επιλογών
Εξαρτάται από την εθνική ισορροπία ρίσκων και επιλογών, ήταν το λιτό σχόλιο του Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση να αυξηθούν οι κατώτατοι μισθοί σε Ισπανία και Ελλάδα (στο 22% έβαλε τον πήχη η Μαδρίτη και στο 11% στην Αθήνα).
- Ελ Σαλβαδόρ: Στρατιωτικοί θα δικαστούν για τη διαβόητη σφαγή 986 πολιτών στο Ελ Μοσότε
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




















































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442