Αναστέλλεται η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας 15% που προκύπτει από την μεταβίβαση ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία με την οποία θα αναστέλλεται η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Ο φόρος υπεραξίας νομοθετήθηκε το 2014, χωρίς ωστόσο να έχει εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει επιβάρυνση στην αγορά ακίνητων. Οι διατάξεις του νόμου που αναστέλλονται για ακόμη ένα έτος προέβλεπαν, μεταξύ άλλων, ότι ο φόρος υπεραξίας επιβάλλεται με συντελεστή 15% στο κέρδος που προκύπτει ανάμεσα στην τιμή κτήσης και την τιμή πώλησης κάθε ακινήτου.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας