Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Η Κομισιόν δεν θέλει κρίση με την Ιταλία, περιμένει απαντήσεις

Μοσκοβισί: Η Κομισιόν δεν θέλει κρίση με την Ιταλία, περιμένει απαντήσεις

Κουρτς: Η ΕΕ πρέπει να απορρίψει το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας αν δεν τροποποιηθεί

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλει να υπάρξει κρίση με την Ιταλία όσον αφορά το σχέδιο προϋπολογισμού της, αλλά εξακολουθεί να έχει ερωτήματα και περιμένει απαντήσεις σε αυτά σήμερα, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Το διαρθρωτικό έλλειμμα της Ιταλίας είναι πάρα πολύ υψηλό, δήλωσε επίσης ο Μοσκοβισί στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να απορρίψει το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας αν δεν γίνουν αλλαγές σε αυτό, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο.

«Αν δεν τροποποιηθεί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να απορρίψει τον προϋπολογισμό», σημείωσε ο Κουρτς σε ανακοίνωσή του την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας Χάρτβιγκ Λέγκερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο