O Τραμπ «έπεσε» στα χέρια του Ρόμπι Κόναλ
«Με ανάγκασε να δουλέψω περισσότερο απ' ό,τι είχα δουλέψει σ' όλη μου της ζωή και, απλά, ξεχύνεται από μέσα μου» εξομολογήθηκε στο Rolling Stone
Ο Ρόμπι Κόναλ (Robbie Conal) είναι ένας θρύλος της τέχνης δρόμου και της εικονογράφησης στις ΗΠΑ. Εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες σατιρίζει με την τέχνη του τους συντηρητικούς Αμερικανούς νομοθέτες. Λογικά, ο 74χρονος, σήμερα, Ρόμπι ήλπιζε ότι θα έβαζε πια τα «όπλα» του στην ντουλάπα. Αλλά έγινε Πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ. Και ο «αυθεντικός χίπης στο Χάιτ Άσμπερι» – όπως αναφέρεται στον εαυτό του – ξανάπιασε τα μολύβια του.
«Με ανάγκασε να δουλέψω περισσότερο απ’ ό,τι είχα δουλέψει σ’ όλη μου της ζωή και, απλά, ξεχύνεται από μέσα μου» εξομολογήθηκε στο Rolling Stone. «Είναι κάθαρση, κατά μία έννοια» πρόσθεσε.

Αηδιασμένος με την κυβέρνηση Τραμπ και, ταυτόχρονα, αναζωογονημένος, ο Ρόμπι Κόναλ την τελευταία διετία φιλοτεχνεί διόλου κολακευτικά πορτρέτα του 45ου Προέδρου – ο Κόναλ τον αποκαλεί «ο τρελός βασιλιάς» – και πάνω από 12 μελών του στενού κύκλου του Ντόναλντ Τραμπ.
Με τίτλο «Το Υπουργικό Συμβούλιο του Τρόμου», η έκθεση αυτών των πορτρέτων εγκαινιάστηκε, στις 6 Οκτωβρίου, στην γκαλερί Track 16 Gallery στο Λος Άντζελες και θα παραμείνει ως τις 8 Δεκεμβρίου.
Αφίσες των έργων, χάρη στον ίδιο τον Κόναλ και τους συνεργάτες του, έχουν εμφανιστεί στους δρόμους πολλών αμερικανικών μεγαλουπόλεων, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας και της Ουάσινγκτον.

Δεν τρέφει ψευδαισθήσεις ότι οι αφίσες θα ωθήσουν συμπολίτες του ν’ αλλάξουν γνώμη για την κυβέρνηση Τραμπ. Η πειθώ είναι ο ρόλος της προπαγάνδας, τονίζει ο Ρόμπι Κόναλ, και προσθέτει ότι σε αυτό είναι πολύ ευαίσθητος λόγω του ότι η ευρύτερη οικογένεια της μητέρας του χάθηκε στους φούρνους των Ναζί στον Δεύτερο Πόλεμο. Ελπίζει όμως, ότι τα πόστερ «θα γαργαλίσουν κόσμο να σκεφτεί γι’ αυτά τα θέματα όπως, λίγο πολύ, σκέφτεται κι ο ίδιος γι’ αυτά».
- Πέθανε η δημοσιογράφος του «Αθήνα 9,84» Ελένη Σούρδη σε ηλικία 54 ετών
- Bimbofication: Το φετίχ παρενδυσίας του crossdresser συζύγου της Κρίστι Νόεμ σπάει τα κοντέρ στο Pornhub
- Οι εξηγήσεις των Μπακς στο ΝΒΑ για τον Αντετοκούνμπο και η θέση του «Greek Freak» (pic)
- Ο πόλεμος στο Ιράν είναι κακός για τον πληθωρισμό, αλλά ακόμα χειρότερος για την ανάπτυξη
- «Καμία εμπλοκή μου » – Τι υποστηρίζει ο Μηταράκης για την επιδότηση κτηνοτρόφου στη Χίο
- ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 93-90: Ανατροπή και νίκη με εντυπωσιακό 4ο δεκάλεπτο (vids)
- Τροχαίο στον Πειραιά – Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 17χρονος που παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο
- Συνάντηση Ερντογάν με Ζελένσκι, μια μέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442