Χουρµάδες µε γκερεµέζι
Εξωτικός χουρμάς και κατσικίσιο μαλακό τυράκι
Υλικά (για 10 άτοµα)
10 χουρµάδες Medjool
100 γρ. γκερεµέζι (µαλακό κατσικίσιο τυρί)
ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο
µαύρο πιπέρι, φρεσκοσπασµένο
φιστίκια Αιγίνης, µέτρια κοµµένα
Εκτέλεση
Χαράσσουµε µια σχισµή κατά µήκος των χουρµάδων και αφαιρούµε το κουκούτσι. Μοιράζουµε το τυρί σε δέκα κοµµάτια, το ρολάρουµε στο πιπέρι και στο ξύσµα λεµονιού και γεµίζουµε µε αυτό τους χουρµάδες. Τους αναποδογυρίζουµε, ώστε το τυρί να ακουµπήσει στα φιστίκια και αυτά να κολλήσουν επάνω του.
Τοποθετούµε σε πιατέλα, καλύπτουµε µε διάφανη µεµβράνη και διατηρούµε τους χουρµάδες στο ψυγείο µέχρι το σερβίρισµα. Είναι προτιµότερο να καταναλώνονται µέσα στην ηµέρα που ετοιµάζονται.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
