Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Γιουβαρλάκια αβγολέμονο

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο

Η κ. Τέτα Πουλιοπούλου, ιδιοκτήτρια και σεφ στο εστιατόριο "Ντολτσό" στην Καστοριά, βάζουμε τα ασπράδια του αβγού μέσα στη ζύμη του κιμά ώστε να τον αφρατέψει και με τους κρόκους φτιάχνει ένα κρεμώδες, σχεδόν βελούδινο αβγολέμονο.

Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: περίπου 30΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
1/2 φλιτζ. λάδι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
3 καρότα τριμμένα
2 αβγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από τους κρόκους και το λεμόνι. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Ρίχνουμε νερό τόσο που να σκεπάζει τα γιουβαρλάκια και λάδι σε μια κατσαρόλα, καθώς και το μισό από το αλάτι που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε για το φαγητό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Οταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Οταν είναι έτοιμα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε με το μίξερ ή με έναν αβγοδάρτη τους κρόκους με το λεμόνι. Ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα 2-3 δόσεις από το ζουμί του φαγητού ανακατεύοντας. Περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια και ανακινούμε λίγο την κατσαρόλα να πάει το αβγολέμονο παντού.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο