Τα περιστατικά ιλαράς στην Ευρώπη τους πρώτους έξι μήνες του 2018 είναι τα περισσότερα της τελευταίας δεκαετίας.
Δεν πρόκειται για έναν αυθαίρετο ισχυρισμό, αλλά για επίσημη στατιστική καταγραφή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα μ’ αυτήν λοιπόν περίπου 41.000 παιδιά και ενήλικοι έχουν νοσήσει από ιλαρά το πρώτο εξάμηνο του 2018 και 37 από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους. Τα νούμερα για τα αντίστοιχα διαστήματα του 2017 και του 2016 ήταν 23.927 και 5273 οπότε καταλαβαίνει κανείς εύκολα τη διαφορά.
Εννοείται ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων προβληματίζει τους ειδικούς οι ψάχνουν να εντοπίσουν τις αιτίες και τις λύσεις στο πρόβλημα
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας