Με την εκκλησία τα ‘βαλε τώρα ο Ορτέγα στη Νικαράγουα
Ο πρόεδρος της χώρας Ντανιέλ Ορτέγα κατηγόρησε την Πέμπτη τους επισκόπους της ιεράς συνόδου ότι περιλαμβάνονται ανάμεσα στους «πραξικοπηματίες» που επιδιώκουν να υποθάλψουν την ανατροπή της συνταγματικής τάξης στη Νικαράγουα.
Οι επίσκοποι της ιεράς συνόδου της καθολικής ιεραρχίας της Νικαράγουας εννοούν να συνεχίσουν να διαδραματίζουν ρόλο μεσολαβητών στην πολιτική κρίση που συγκλονίζει τη χώρα, παρά τις επιθέσεις της κυβέρνησης εναντίον της, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής αρχιεπίσκοπος της Μανάγκουα, Σίλβιο Μπάες.
«Ασφαλώς, το να γίνονται εκκλήσεις για διάλογο αυτή την ώρα θα είναι δύσκολο εξαιτίας της συγκρουσιακής συμπεριφοράς της κυβέρνησης και της συκοφαντικής της γλώσσας απέναντι στην εκκλησία», δήλωσε ο Μπάες μετά τη λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ του Αρχαγγέλου, στην πρωτεύουσα της Νικαράγουας.
Παρ’ όλ’ αυτά «δεν θα σταματήσουμε, θα καλέσουμε εκ νέου σε διάλογο», πρόσθεσε ο ρωμαιοκαθολικός ιερωμένος.
Κατηγορεί τους επισκόπους
Ο πρόεδρος της χώρας Ντανιέλ Ορτέγα κατηγόρησε την Πέμπτη τους επισκόπους της ιεράς συνόδου ότι περιλαμβάνονται ανάμεσα στους «πραξικοπηματίες» που επιδιώκουν να υποθάλψουν την ανατροπή της συνταγματικής τάξης στη Νικαράγουα.
Η νικαραγουανή ιερά σύνοδος διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή στον διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Συμμαχία Πολιτών για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι φοιτητικών οργανώσεων, επιχειρηματίες, αγρότες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλοι. Ο πιο πρόσφατος γύρος του λεγόμενου εθνικού διαλόγου είχε γίνει τη 15η Ιουνίου.
Τουλάχιστον 280 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο κύμα διαδηλώσεων που έχει ξεσπάσει από τις 18 Απριλίου με κεντρικό αίτημα την αποπομπή του Ντανιέλ Ορτέγα από την εξουσία.
- ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 13 βρέθηκε ζωντανή 32 χρόνια μετά – Δεν ήταν απαγωγή
- Πασχαλινό τραπέζι και σκύλος: Ο απόλυτος οδηγός για όσα δεν πρέπει να τού δώσετε
- Μετανάστευση και κόστος ζωής: Γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο παραμένει στραμμένο στο εξωτερικό
- Μεγάλη η απογοήτευση του Αρτέτα: «Ήταν μπουνιά στο πρόσωπο…»
- Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης
- Ελένη Μενεγάκη: Στη Σεβίλλη για το Πάσχα με τον Ματέο Πανταζόπουλο
- Ρουκετοπόλεμος στη Χίο: Η πιο «εκρηκτική» Ανάσταση στην Ελλάδα
- Ντέρμπι Μακάμπι – Χάποελ στη Euroleague με ενδιαφέρον και για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442