Σε ανακοίνωσή της η Ε.Ι.Η.Ε.Α. εκφράζει την απογοήτευση της για την στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση στη συνεδρίαση του Ecofin της 13ης Ιουλίου, όπου και συζητήθηκε το θέμα του ΦΠΑ στις ηλεκτρονικές εκδόσεις.

Χωρίς καμιά διάθεση να βοηθήσει τον ηλεκτρονικό τύπο, εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό τονίζει η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών η οποία ασκεί αυστηρή κριτική για την παντελή αδιαφορία που επιδεικνύεται σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Ε.Ι.Η.Ε.Α. εκφράζει την απογοήτευση της για την στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση στη συνεδρίαση του Ecofin της 13ης Ιουλίου, όπου και συζητήθηκε το θέμα του ΦΠΑ στις ηλεκτρονικές εκδόσεις.

Παρά την κρίση που μαστίζει  τον χώρο των εκδόσεων και τον Τύπο ειδικότερα και παρά τις θετικές τοποθετήσεις πολλών κρατών μελών, η κυβέρνηση επέλεξε τη σιωπή  και τη παραπομπή του θέματος στις καλένδες.

Αυτή η στάση αποδεικνύει ότι οι κυβερνώντες ενδιαφέρονται για τον Τύπο μόνο στα λόγια,  ενώ γνωρίζουν πως, στην εποχή των ψευδών ειδήσεων και της επικίνδυνης ελαφρότητας  του Διαδικτύου, ο Τύπος αποτελεί την μοναδική πηγή αξιόπιστης και ποιοτικής ενημέρωσης και διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr