Εύκολη συνταγή για σπιτική σάλτσα φράουλας
Το πιο νόστιμο συνοδευτικό για τις βάφλες, το παγωτό ή το κέικ σας!
Υλικά
1/2 κιλό φράουλες, κομμένες
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνετε τις κομμένες φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι οι φράουλες να απελευθερώσουν τον χυμό τους.
Μειώστε τη θερμότητα και αφήστε την κατσαρόλα να σιγοβράζει για 20′ περίπου ή μέχρι να γίνει πυκνή η σάλτσα, ανακατεύοντας πάλι περιστασιακά. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει.
Έχετε κατά νου ότι η σάλτσα θα γίνει πιο πυκνή μόλις κρυώσει και ειδικά αν φυλαχτεί στο ψυγείο.
- Κοζάνη: Πανικός από βροχή πυροτεχνημάτων μέσα στον κόσμο κατά το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου
- Μπαρτσελόνα: Στο Ισραήλ με άδεια ο Αραούχο για να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά προβλήματα
- Ζωγράφου: Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης
- Οι γερμανικές εξαγωγές «κολλάνε»
- Συντάξεις: Έρχεται αύξηση και στις επικουρικές συντάξεις το 2026
- Το ΕΣΥ σε οριακό σημείο αντοχής – Τι οδήγησε στην αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας



