Στη  γκαλερί Μίρα Γκοντάρ στο Τορόντο, μπορεί κανείς  να απολαύσει μία σειρά από «αυτό» πορτρέτα, μια νέα σειρά έργων του φωτογράφου Λώρεν Γκιουρίν , που ζει στο Μόντρεαλ. Η προβολή των γυναικών σε διαφορετικούς τρόπους μεταφοράς – σε ταξί , στο τραμ, σε διάφορα κλασικά αυτοκίνητα – είναι μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς φτάνουμε στα σημεία που επιθυμούμε σε όλο τον κόσμο με «όχημα» την γυναίκα του 2018.

Γεννημένος το 1969 στο Μόντρεαλ, ο Γκιουρίν ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος μόδας και σύντομα διακρίθηκε σε διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Το 2004, προσκλήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τύπου και Φωτογραφίας να παρουσιάσει μια σειρά εικόνων που έγιναν στην Ινδία. Το 2008, το κεντρικό γραφείο του Σιρκ ντε Σολέιγ στο Μόντρεαλ παρουσίασε την Ιαπωνική σειρά του καλλιτέχνη με τίτλο «Νιπόν Γκα» σε ένα από τα σόου.

 

Εκτός από το γεγονός ότι αυτές οι φωτογραφίες επιλέχθηκαν για ένα από τα βραβεία LUX του περιοδικού Grafika, οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί διεθνώς σε διάφορα περιοδικά όπως το Time Magazine, Express (Παρίσι), Vibe (Τορόντο) και Urb (Λος Άντζελες).

Αυτή η τελευταία έκθεση, η οποία ξεκινά στις 26 Μαΐου και διαρκεί μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2018, αποκαλύπτει μερικά από τα αγαπημένα του πλάνα στην καθημερινή ζωή της σύγχρονης γυναίκας.

Αυτές οι γυναίκες είναι όμορφες, σύγχρονες, πολυπολιτισμικές και σίγουρα φαίνονται να μην έχουν χάσει το δρόμο τους.